Mig centenar de morts per un cotxe bomba a Bagdad

La capital iraquiana pateix aquesta setmana una nova explosió de violència

 

  / KARIM KADIM

1
Es llegeix en minuts

Almenys 48 persones han mort i un nombre indeterminat han resultat ferides per l'explosió d'un cotxe bomba al sud-oest de la capital de l'Iraq, Bagdad, han informat fonts mèdiques.

El vehicle ha explotat en un concessionari de cotxes, que s'ubica a la zona d'Al-Bayaa, i ha causat a més danys materials tant en vehicles com en edificis pròxims.

Notícies relacionades

Cap grup s'ha atribuït l'atac, comès al mateix lloc on quatre persones van morir dimarts també per un altre cotxe bomba. Dimecres, un suïcida també va fer explotar un cotxe bomba en un barri de majoria xiïta del nord de Bagdad, i va causar la mort d'11 persones. Aquest atemptat sí que se'l va atribuir l'Estat Islàmic (EI).

També dimecres, l'Exèrcit iraquià va anunciar la mort de cinc líders de l'EI en dos atacs aeris llançats per l'aviació de la coalició internacional a Mossul i a l'est d'aquesta ciutat, capital de la província de Nínive i principal feu del grup gihadista a l'Iraq. Segons el Centre d'Informació del Comandament de les Operacions Conjuntes Iraquianes, un dels morts és el responsable dels aparells d'intel·ligència de l'EI a Nínive, identificat com a Abu Maha.