Investigadors nord-americans ratifiquen alguns aspectes del dossier rus

Res del que han corroborat es refereix al material comprometedor sobre Trump, segons la CNN

zentauroepp37070792 u s  president donald trump looks on following a swearing in170210182752

zentauroepp37070792 u s president donald trump looks on following a swearing in170210182752 / CARLOS BARRIA

1
Es llegeix en minuts

Investigadors dels EUA han corroborat algunes de les comunicacions que apareixen en el dossier rus recopilat per un exagent de la intel·ligència britànica, segons informa la CNN. Res del que han confirmat es refereix al material comprometedor sobre el president dels EUA, Donald Trump. Funcionaris nord-americans que han parlat amb la CNN adverteixen que encara no saben si el Govern rus té alguna informació comprometedora sobre l'actual president. En la primera i única compareixença com a president, Trump va negar totes les acusacions fetes arran del contingut d'aquest dossier rus: "Tot és fals".

Notícies relacionades

En canvi, sí que han pogut ratificar que en aquest expedient s'hi recullen una dotzena de converses entre alts càrrecs de Rússia i altres ciutadans russos. Segons informa el mateix mitjà, les seves fonts no han confirmat quines converses van ser interceptades per l'espionatge rus o quin n'és el contingut. Tampoc s'ha pogut confirmar si algun dels continguts es refereix a Trump, encara candidat quan va esclatar el cas. La cadena nord-americana explica que algunes de les persones que apareixen en les converses interceptades són persones "molt involucrades" en la recol·lecció d'informació perjudicial per a l'aleshores candidata demòcrata, Hillary Clinton, i beneficiosa per al republicà Trump.

La CNN recorda que la investigació va ser encarregada pels oponents polítics de Trump i compilat per un exagent d'intel·ligència britànic. Les agències d'intel·ligència nord-americanes van investigar l'exagent de l'MI6 i van determinar que ell i les seves fonts eren creïbles.