Mohamed Abrini, l''home del barret' dels atemptats de Brussel·les, imputat pels atacs de París

La justícia belga l'ha entregat durant un dia a les autoritats franceses

76b46676-297f-4ea0-a21d-be2a627a3850 800

76b46676-297f-4ea0-a21d-be2a627a3850 800

1
Es llegeix en minuts

Mohamed Abrini, presumpte membre del comando terrorista que va atemptar a l'aeroport de Brussel·les el 22 de març i vinculat presumptament també als atacs de París del 13 de novembre de 2015, va ser imputat aquest dilluns a França.

El seu advocat a França, Emmanuel Pierrat, va informar en un comunicat que el presumpte terrorista va comparèixer davant un dels sis jutges d'instrucció encarregats de la investigació oberta després dels atemptats de París.

El lletrat no va precisar els càrrecs dels quals s'acusa Abrini, que està ingressat en una presó de Nivelles (sud de Bèlgica) i va ser entregat a les autoritats judicials franceses per un període només d'un dia.

ADN A L'AUTOMÒBIL

El seu ADN és a l'automòbil que es va utilitzar en els atemptats de París i en l'apartament del districte brussel·lès de Schaerbeek del qual van sortir els suïcides que van atemptar al metro i a l'aeroport de Brussel·les, on van causar 32 víctimes mortals.

El sospitós era buscat pels atacs a la capital francesa al ser identificat en una gasolinera a l'autopista en direcció a París uns dies abans d'aquests, en companyia de Salah Abdeslam, un dels seus autors.

RETORNAT A BÈLGICA

El 23 de juny, un tribunal de Brussel·les va executar l'ordre d'arrest europea emesa per França contra ell i les autoritats van donar llum verda a la seva entrega a aquest país.

El tribunal de cassació belga va declarar que el seu trasllat es portaria a terme només amb la condició que fos retornat a Bèlgica per complir la pena.

Notícies relacionades

A Abrini se'l va conèixer com l'"home del barret" després d'haver sigut captat amb un per les càmeres de l'aeroport de Brussel·les, juntoament amb els dos autors de l'atemptat.

El seu advocat francès va destacar que s'ha confirmat que l'home era a Bèlgica la nit dels atemptats de París i va criticar que estigui sent perseguit tant a França com en aquell país pels mateixos atacs.