Un empresari espanyol és assassinat a Buenos Aires i el seu cadàver és calcinat

Els autors del crim, entre ells el gendre de la víctima, van ser filmats per una càmera de seguretat quan arrossegaven el cos

coche

coche

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

El descobriment d’una estafa i el profund odi que li professava el seu gendre li van costar la vida a l’empresari espanyol Ricardo Fernández Montes als 67 anys. Era viudo, pare de dues filles i el seu assassinat ha estat impregnat d’aires macabres. Fernández Montes va morir al seu apartament, al popular barri de Caballito de la ciutat de Buenos Aires, dissabte passat. 

 

Poc després, el cos de l’empresari espanyol va ser trobat calcinat i seccionat a la localitat de Cañuelas, a 61 quilòmetres de l’escena del crim. Els autors, un d’ells pertanyent al cercle íntim de la víctima, van intentar fer desaparèixer el cadàver, però no ho van aconseguir. Les càmeres de seguretat de l’edifici van gravar el moment en què el gendre i un altre home treien el cadàver de l’edifici.

ESTAFA

Fernández Montes era propietari d’una empresa dedicada a les excavacions en obres de construcció que administrava el seu gendre, Santiago Corona, de 34 anys, fins que l’any passat va detectar una estafa milionària. L’empresari, a més d’haver sigut citat per Hisenda per uns deutes que creia pagats, tenia els seus camions i empleats sense assegurar, i va ser assassinat després de descobrir la realitat del que havia passat amb la seva empresa.

En la filmació de les càmeres de seguretat de l’edifici es veu Santiago Corona i un home conegut com el mecànic intentant simular una desgràcia, però deixant empremtes evidents. Com si es tractés d’una pel·lícula, la càmera de seguretat va captar els dos homes baixant en l’ascensor un fardell pesant amb la forma inequívoca d’un cos que, per si això fos poc, apareixia embolicat en llençols tacats de sang.

Notícies relacionades

En les següents imatges de la càmera, els homes apareixen arrossegant el cadàver cap a un vehicle que estava aparcat a prop. Els dos homes introdueixen el cadàver al maleter del cotxe. El vehicle va aparèixer poc després incendiat en una altra zona de la perifèria de Buenos Aires. Diumenge, una de les filles de Fernández Montes va denunciar a la policia la desaparició del seu pare. Després que els agents demanessin a l’encarregat de l’edifici les imatges gravades es va donar el cas per tancat.

Corona, que s’ha negat a prestar declaració, suposadament hauria pagat 1.200 euros (que faltaven de la casa de la víctima) al mecànic com a pagament per cometre el crim.