Mèxic extradeix el 'Chapo' Guzmán als Estats Units

La justícia mexicana ha rebutjat els recursos del cap del càrtel de Sinaloa per frenar l'entrega

chapo2

chapo2
Enmig d’un impressionant dispositiu de seguretat, ’El Chapo’ és conduït a la terminal aeroportuària nord-americana. 

/

1
Es llegeix en minuts

El Govern de Mèxic ha entregat aquest dijous a les autoritats dels Estats Units el líder del càrtel de SinaloaJoaquín 'el Chapo' Guzmán, segons ha informat la Secretaria de Relacions Exteriors mexicana.

El Tribunal Suprem de Mèxic va rebutjar els recursos dels advocats del narcotraficant per impedir-ne l'extradició.

'El Chapo' s'enfronta a nombrosos càrrecs als Estats Units. Una cort de Califòrnia l'acusa de tràfic de cocaïna, mentre que una altra de Texas li imputa aquest mateix delicte, a més de delinqüència organitzada, associació delictiva, rentatge de diners, homicidi i possessió d'armes de foc.

El Ministeri d'Afers Estrangers mexicà va assegurar el mes de maig passat, després d'haver autoritzat l'extradició de Guzmán, que havia obtingut la garantia de les autoritats dels Estats Units "que no s'aplicaria la pena de mort".

FUGA I CAPTURA

Notícies relacionades

El criminal va ser reclòs el 8 de gener del 2016 a la presó de l'Altiplano, a l'estat central de Mèxic, després de ser capturat al seu estat natal de Sinaloa al cap de sis mesos de fugar-se d'aquell penal a través d'un túnel d'1,5 quilòmetres.

El maig de l'any passat va ser traslladat sense avís previ a una presó de Ciudad Juárez, fronterera amb els Estats Units, cosa que va desfermar rumors sobre una imminent extradició del narcotraficant que van ser desmentits per les autoritats. El Govern va atribuir el trasllat de Guzmán a obres per reforçar la seguretat a l'Altiplano i a una rotació de presos perillosos.