PRESÓ INCONDICIONAL

El 'hacker' rus detingut a Barcelona està investigat per utilitzar un 'troià bancari'

L'FBI el considera sospitós de desenvolupar i distribuir un 'software' maliciós per robar informació 'on line' de clients bancaris

 

 

1
Es llegeix en minuts

El 'hacker' rus Stanislav Lissovdetingut el dia 13 d'aquest mes a l'aeroport del Prat, està sent investigat per l'FBI nord-americà des del 2014 per desenvolupar, distribuir i utilitzar, amb altres persones, el 'software' maliciós NeverQuest, un 'troià bancari' que serveix per robar a internet informació de clients bancaris.

Així ho ha assenyalat aquest divendres la Guàrdia Civil, que ha explicat que una investigació dels servidors operats per Lissov a França Alemanya va revelar bases de dades amb llistes robades d'informació de comptes d'institucions financeres, amb dades que indiquen, entre altres coses, els saldos dels comptes.

Un dels servidors llogats per Lissov contenia arxius amb milions de credencials de dades d'accés, entre elles els noms dels usuaris, contrasenyes i preguntes i respostes de seguretat, per a comptes de llocs web bancaris i financers.

XARXA D'ORDINADORS 'INFECTATS'

Notícies relacionades

Lissov estava considerat un operador important de NeverQuest, per encarregar-se, entre altres coses, de la creació i administració d'una xarxa d'ordinadors infectats amb aquest 'troià' mitjançant l'arrendament i adquisició de servidors d'ordinadors utilitzats per administrar aquesta xarxa. Aquest dijous, la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha ordenat el seu ingrés a la presó incondicional i sense fiança.

La utilització del 'software' maliciós NeverQuest ha suposat pèrdues financeres i de fons transferits sense autorització des de comptes de víctimes per un import aproximat als cinc milions de dòlars (4,7 milions d'euros).