Rússia prorroga el permís de residència a Snowden per dos anys

El Ministeri d'Exteriors rus descarta que l'exanalista de la NSA sigui entregat als EUA com a gest amb Trump

1
Es llegeix en minuts

Rússia acaba de prorrogar per dos anys el permís de residència a l'exanalista de l'Agència de Seguretat Nacional (NSA) nord-americana Edward Snowden, ha escrit a Facebook la portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers rus, Maria Zakharova.

"El més divertit és que l'exsubdirector de la CIA no sap que a Snowden se li acaba de prorrogar el permís de residència a Rússia per a dos anys més", ha assenyalat la diplomàtica a la xarxa social.

Zakharova es referia a un article de Michael Morell, exsubirector de la CIA, en què afirmava que el president rus, Vladímir Putin, li podia fer un "regal d'investidura perfecte" a Donald Trump: l'extradició d'Edward Snowden.

"El que proposa aquest home de la CIA és la ideologia de la traïció", va subratllar la portaveu d'Exteriors.

PROGRAMA D'ESPIONATGE

Notícies relacionades

Snowden va filtrar el 2013 detalls de programes d'espionatge d'ampli abast nacional i internacional i es va refugiar a Rússia per evitar ser processat als Estats Units.

Segons l'advocat Anatoli Kutxerena, l'exanalista de la NSA ha trobat feina a Rússia en el sector de la tecnologia de la informació, encara que per motius de seguretat el seu parador es manté en secret.