Tres anys de presó condicional per a la reportera hongaresa que va fer la traveta a un immigrant

El jutge considera que el comportament de Petra Laszlo va anar contra les normes socials

Petra Laszlo fa la traveta a un pare que porta a coll el seu fill i una bossa amb les seves pertinences, a Roszke (Hongria).

Petra Laszlo fa la traveta a un pare que porta a coll el seu fill i una bossa amb les seves pertinences, a Roszke (Hongria). / MARKO DJURICA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Petra Laszlo, la periodista hongaresa que el setembre del 2015 va ser filmada agredint uns refugiats que entraven al seu país des de la frontera sèrbia, ha sigut condemnada a tres anys de presó condicional. El jutge argumenta que el comportament de Laszlo va anar contra les normes de la societat i rebutja l'argument del seu advocat que la condemnada va actuar en defensa pròpia al veure centenars de persones corrent cap a ella.

Laszlo, que recorrerà la condemna, havia sigut acusada de vandalisme per fer la traveta als refugiats, entre ells alguns nens, que intentaven esquivar la policia. La periodista, que va seguir la sessió del judici via teleconferència i en alguns moments es va posar a plorar, va assegurar que s'havia llançat una campanya d'odi contra ella.

Notícies relacionades

En la seva acusació, la Fiscalia va indicar que el comportament violent de l'acusada, que no va ferir cap dels afectats, va provocar consternació en les persones que hi eren presents". No obstant, també va assenyalar que no era demostrable que "l'origen de les víctimes o el fet que es tractés d'immigrants" fos el que motivés l'actitud agressiva de la periodista.

La defensa, per la seva banda, va assegurar que les puntades de peu van ser una reacció típica de pànic. Petra Laszlo, que treballava per a la televisió N1, pròxima al partit d'extrema dreta Jobbik, va ser acomiadada i després va demanar perdó pels seus actes.