Trump assegura que la intel·ligència nord-americana considera "fals" l'informe que el compromet

El cap de l'espionatge admet que va parlar amb el magnat per lamentar les filtracions a la premsa

undefined36319795 cxa07 washington  estados unidos   17 11 2016   fotograf a d161117180931

undefined36319795 cxa07 washington estados unidos 17 11 2016 fotograf a d161117180931 / JIM LO SCALZO

1
Es llegeix en minuts

El president electe nord-americà, Donald Trump, ha afirmat que dimecres va rebre una trucada del cap dels serveis d'Intel·ligència, James Clapper, en què aquest li va assegurar que és "fals i fictici" l'informe que circula i que compromet el dirigent al referir-se a vídeos de contingut sexual i als seus contactes amb el Kremlin.

Però aquesta versió de la conversa no és la facilitada per Clapper, que va informar dimecres que havia parlat amb Trump per expressar-li la seva "consternació" sobre les filtracions de l'informe aparegudes a la premsa i per assegurar-li que els serveis secrets no són darrere d'aquesta filtració, com insinua el magnat, en guerra oberta amb la intel·ligència nord-americana

Notícies relacionades

"James Clapper em va trucar per denunciar com a fals i fictici l'informe que circula il·legalment. Inventar-se fets falsos és molt dolent", ha tuitejat Trump. 

El dirigent també ha aprofitat Twitter per carregar contra el portal 'BuzzFeed', el responsable de la divulgació de l'informe, i la CNN, que es va limitar a informar que l'espionatge nord-americà havia advertit a Trump i al president Barack Obama la seva existència, sense dir res del contingut. Però Trump ataca els dos mitjans i ja es va enfrontar dimecres en la seva primera roda de premsa al periodista de la cadena de televisió, a qui li va negar el dret a preguntar.