VIOLÈNCIA A L'AFGANISTAN

Un doble atemptat suïcida talibà causa almenys 23 morts i 45 ferits a Kabul

Dos terroristes han fet esclatar explosius i un cotxe bomba a prop del Parlament afganès, en una hora de màxima concurrència pública

 

  / REUTERS / OMAR SOBHANI

1
Es llegeix en minuts

Els talibans s'han atribuït aquest dimarts el doble atemptat suïcida comès a prop de la seu del Parlament a Kabul, la capital de l'Afganistan, que ha causat desenes de morts i ferits.

L'atac tenia com a objectiu un minibús ocupat per personal de la NDS, la principal agència d'intel·ligència afganesa, i almenys 70 persones han resultat mortes o ferides, segons han declarat fonts de la insurgència. Fonts oficials, per la seva part, han confirmat la mort d'almenys 23 persones, i han assegurat que 45 han resultat ferides.

L'atac, que ha interromput bruscament un període de relativa calma a la capital afganesa, ha tingut lloc en una àrea plena de persones en una hora punta en què els treballadors tornaven a casa seva després de finalitzar la seva jornada laboral.

OPERACIÓ COORDINADA

Notícies relacionades

Fonts oficials han assenyalat que un atacant suïcida ha fet esclatar els explosius que portava a sobre a l'àrea de Darul Aman, a prop del nou edifici parlamentari finançat per l'Índia. Seguidament ha esclatat un cotxe bomba conduït per un altre suïcida en una aparent operació coordinada.

Prèviament, aquesta dimarts un altre suïcida ha causat la mort de set persones i n'ha ferit nou al detonar els seus explosius en una casa situada a la província de Helman, al sud del país, i utilitzada per una unitat de la NDS.