ESCÀNDOL A LA XARXA

Dos detinguts acusats de ciberespionatge a polítics i banquers a Itàlia

Els arrestats són dos germans "molt coneguts en el món de les altes finances" i entre les seves víctimes hi ha Mateo Renzi, Mario Draghi i Mario Monti

Dos detinguts acusats de ciberespionatge a polítics i banquers a Itàlia

AP / GREGORIO BORGIA

1
Es llegeix en minuts

La policia italiana ha detingut dues persones acusades de ciberespionatge i robatori d’informació confidencial d’institucions, polítics, banquers i empresaris, segons va informar ahir el Ministeri de l’Interior del país. Segons els mitjans locals, entre les persones afectades per aquestes pràctiques il·legals hi ha l’ex primer ministre italià Matteo Renzi; el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, i el també ex primer ministre Mario Monti.

La llista inclou així mateix el cardenal Gianfranco Ravasi, l’exalcalde de Torí Piero Fassino, l’exportaveu de Silvio Berlusconi Paolo Bonaiuti i la web del Partit Demòcrata, liderat per Renzi, entre altres. La policia italiana va confirmar que els detinguts són un enginyer nuclear de 45 anys i la seva germana de 49, residents a Londres però amb domicili a Roma i «molt coneguts en el món de les altes finances capitalines».

Notícies relacionades

Mitjans italians van identificar els detinguts en la batejada com a operació Piràmide com a Giulio Occhionero i Francesca Maria.

Segons els investigadors, els dos germans van obtenir documentació de polítics, empresaris i banquers a nivell nacional i van crear una xarxa de ciberespionatge per robar dades sensibles per a la seguretat de l’Estat, controlar institucions, administracions públiques i empreses.