DESENES DE FERITS

Almenys 12 morts en un atemptat amb cotxe bomba a Bagdad

L'Estat Islàmic ha reivindicat l'atac, comès al barri xiïta de Ciutat Sadr

 

  / REUTERS / WISSM AL-OKLI

1
Es llegeix en minuts

Almenys 12 persones han mort i 25 han resultat ferides a l'explotar avui un cotxe bomba en un barri de majoria xiïta de l'est de Bagdad, un atemptat que ha sigut reivindicat pel grup terrorista Estat Islàmic (EI).

L'explosió ha tingut lloc a la plaça 83, al barri Ciutat Sadr, un districte de la perifèria de Bagdad que ha sigut escenari de diversos atemptats des de la setmana passada, ha informat una font de seguretat.

El nombre de morts pot augmentar perquè diversos ferits estan en estat greu, ha afegit la font, que ha precisat que l'explosió ha causat quantiosos danys als edificis de la zona.

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha reivindicat l'autoria de l'atemptat, ha afirmat que va ser comès per un suïcida i ha precisat que tenia com a blanc "una reunió de xiïtes", segons un comunicat publicat per l'agència Amaq, vinculada als gihadistes.

Dilluns passat van explotar dos cotxes bomba a Ciutat Sadr, en dues accions que també va reivindicar l'EI.

Un d'aquells cotxes bomba va originar 37 morts i prop de 60 ferits a les portes d'un mercat, i l'altre va causar diversos ferits a prop d'un hospital.

A Ciutat Sadr hi viuen un nodrit grup de seguidors del clergue xiïta Muqtada al-Sadr, un destacat líder opositor al Govern iraquià.

Notícies relacionades

La nit de Cap d'any un altre doble atemptat suïcida va causar 28 morts a la capital iraquiana, i els últims dies s'han registrat altres atacs similars a altres punts del país.

L'augment dels atemptats a l'Iraq coincideix amb el començament d'una nova ofensiva de l'Exèrcit iraquià per prendre-li a l'EI la ciutat de Mossul, al nord del país.