Obama adverteix a Trump: "Putin no és del nostre equip"

El president electe insisteix en la legitimitat de la seva victòria: "Les màquines de votació no es van tocar"

captura-obama

captura-obama

1
Es llegeix en minuts

L'encara president dels EUA, Barack Obama, adverteix a qui el dia 20 es convertirà en el seu successor, Donald Trump, del risc que comporta concedir més credibilitat al president de RússiaVladímir Putin, que als seus serveis d'intel·ligència. "Putin no és del nostre equip", afirma Obama en una entrevista en exclusiva que el canal ABC News emetrà aquest diumenge i de la qual ha difós un avanç:

Davant la divulgació de l'informe dels serveis d'intel·ligència que acusa Putin d'ordenar directament una campanya per influir en les eleccions dels EUA en favor de Trump, el president sortint no té cap dubte del que ha passat: "Els russos tenien l'objectiu d'interferir (en les eleccions) i ho van fer".

Notícies relacionades

Per la seva banda, el president electe ha deixat d'insistir en els seus dubtes sobre la intervenció russa i centra ara els seus esforços més aviat en apuntalar la legitimitat de la seva victòria electoral. Així, aquest dissabte reiterava en un tuit que l'informe dels serveis d'espionatge "indica molt clarament que el pirateig no va afectar els resultats de les eleccions. ¡Les màquines de votació no es van tocar!"

SILENCI A MOSCOU

De moment no hi ha hagut cap resposta del Kremlin a les acusacions de l'informe. El fet que aquest dissabte se celebri la Pasqua ortodoxa, l'equivalent de Nadal a Rússia, pot explicar aquest silenci oficial.