al centre de la capital iraquiana

Dos terroristes suïcides maten una trentena de persones a Bagdad

L'atemptat ha causat també més de mig centenar de ferits al barri d'Al Sinak

zentauroepp36728227 attention editors visuals coverage of scenes of injury or 161231103925 / ALI MASHHADANI

zentauroepp36728227 attention editors   visuals coverage of scenes of injury or 161231103925
zentauroepp36728210 iraqis look at the aftermath following a double bomb attack 161231103916

/

1
Es llegeix en minuts

Almenys 28 persones han mort aquest dissabte i 53 han resultat ferides per dues explosions registrades al centre de Bagdad. Segons una font de seguretat, el doble atemptat ha sigut perpetrat per dos suïcides que han detonat els cinturons d'explosius que portaven, enmig de la gent, al barri d'Al Sinak, al centre de la capital iraquiana.

Fins al moment, cap grup ha reivindicat l'autoria de l'atemptat, que han danyat diversos edificis i vehicles.

NOMBROSOS ATEMPTATS A L'IRAQ

Els gihadistes del grup Estat Islàmic (EI) han perpetrat nombrosos atemptats a tot el país, inclosa la capital des del començament de la gran ofensiva de les forces governamentals per expulsar els extremistes de Mossul, el seu principal bastió al país.

Fa dos dies, les tropes antiterroristes van anunciar el començament d'una nova fase militar per a treure tots els barris orientals de Mossul a l'EI.

Notícies relacionades

La campanya militar a la província de Nínive, de la qual Mossul és capital, va començar el 17 d'octubre, amb la participació de l'Exèrcit, les tropes kurdes "peixmergues", les milícies xiïtes Multitud Popular i altres grups paramilitars sunites.

En aquest temps, les forces conjuntes han aconseguit avançar en tots els fronts cap a la ciutat de Mossul i han irromput en la seva part oriental, on de moment només han pogut aconseguir el control d'alguns barris.