'Charlie hebdo' indigna Rússia amb una caricatura de l'avió estavellat al mar Negre

El dibuix mostra un cantant del cor Alexandrov cantant "a-a-a-a-a-a"

ministerio-defensa-charlie-hebdo-tu-154 985411967 119473585 667x815

ministerio-defensa-charlie-hebdo-tu-154 985411967 119473585 667x815

1
Es llegeix en minuts

Nombroses autoritats de Rússia han criticar aquest dijous amb gran duresa la caricatura publicada pel setmanari satíric francès 'Charlie Hebdo' amb motiu del sinistre de l'avió militar rus que es va estavellar aquest diumenge al mar Negre amb 92 persones a bord, sense que hi hagués supervivents.

"La caricatura de 'Charlie Hebdo' està fora de la llei i de la moral humana. És extremisme que no té res a veure amb el periodisme i l'art", ha dit la vicepresidenta de la Duma d'Estat, Irina Yarovaya.

A la caricatura del polèmic setmanari francès es veu l'avió en plena caiguda i un cantant de l'agrupació de cor i dansa Alexandrov de l'Exèrcit rus -que va perdre 64 dels seus membres en el sinistre- entonant un crit "a-a-a-a-a", i amb una inscripció que diu: "el repertori del cor de l'Exèrcit Roig s'amplia".

"Si aquesta creació, per dir-ne d'alguna manera, és una expressió dels autèntics valors occidentals, els seus portadors i defensors estan condemnats. Com a mínim, a quedar-se sols en el futur", ha reaccionat a la caricatura el portaveu del Ministeri de Defensa rus, Ígor Konashénkov.

CAMÍ DE SÍRIA

El Tu-154 militar rus es va estavellar en aigües del mar Negre instants després d'enlairar-se de l'aeroport de la ciutat balneari de Sotxi, on va fer una breu escala per repostar combustible.

Notícies relacionades

A bord de l'aeronau sinistrada hi viatjaven 64 membres de l'agrupació Alexandrov, 9 periodistes, 8 militars, 8 tripulants, dos funcionaris i la famosa doctora Elizaveta Glinka, presidenta d'una fundació humanitària.

Els artistes militars viatjaven a Síria per oferir un concert de Cap d'Any a la base àrea de Jemeimim, on Rússia té desplegada una agrupació d'avions de guerra.