Així cantava 'La Jota de la Dolores' el cor que viatjava a l'avió rus que es va estavellar al Mar Negre

L'avió transportava a una base russa de Síria 64 membres del Coro Alexander, antic Cor de l'Exèrcit Roig

Interpretació de la ’Jota de la Dolores’ del Coro Alexander, que viatjava a l’avió militar rus que es va estavellar en el Mar Negre. / periodico

1
Es llegeix en minuts

En l'avió rus que es va estavellar aquest diumenge al Mar Negre viatjaven 64 integrants del cor i conjunt de dansa Alexándrov de l'Exèrcit rus, també conegut com Cor de l'Exèrcit Roig, una de les últimes icones 'vives' de l'extinta URSS, que viatjaven per animar la celebració de Cap d'Any a la base aèria siriana de Jmeimim, on Rússia té desplegada una agrupació d'avions de guerra.

Notícies relacionades

Fundat el 1928 per Aleksandr Aleksándrov, que li dóna el seu nom actual, les seves primeres actuacions tenien com a objecte animar els soldats que construïen el ferrocarril a l'orient llunyà soviètic. La seva conversió en símbol nacional va arribar durant la segona guerra mundial, quan va realitzar prop de 1.500 actuacions per animar les tropes soviètiques.

A Espanya, un país que el cor no va visitar fins a la transició, aquesta formació musical va obtenir notorietat aquest passat novembre quan es va fer viral a les xarxes socials un vídeo en què es veu al solista Vladislav Golikov interpretar la 'Jota de la Dolores'.