Una urna de fusta fosca i sense adorns per a les cendres del líder cubà

Les restes reposen a la sala Granma del Ministeri de les Forces Armades

urna

urna

1
Es llegeix en minuts

Les cendres de Fidel Castro reposen a la sala Granma del Ministeri de les Forces Armades Revolucionàries (FAR), on ahir li van rendir homenatge el seu germà, el president Raúl Castro, juntament amb alts càrrecs del Govern i del Partit Comunista, ha informat la televisió cubana. Les restes incinerades del líder reposen en una senzilla urna de fusta fosca.

Davant l'urna amb les cendres de Fidel, van guardar un minut de silenci Raúl Castro; el vicepresident primer, Miguel Díaz-Canel; el ministre de les FAR, Leopoldo Cintra-Frías; el segon secretari del Partit Comunista, José Ramón Machado Ventura, i el president de l'Assemblea Nacional, Esteban Lazo, entre altres.

Notícies relacionades

Al costat de l'urna, que va ser mostrada per primera vegada, hi havia una corona de flors roses, i una imatge de Fidel Castro en els temps de la lluita a Sierra Maestra, una escenografia gairebé idèntica a la dels tres punts que es van instal·lar al memorial José Martí perquè els cubans assistissin avui al seu homenatge pòstum.

A més, els assistents a l'acte van firmar en aquella mateixa sala el jurament de ser fidel al concepte de revolució expressat per Castro en les celebracions del primer de maig del 2000.