Brasil investiga si narcos d'una favela van abatre un helicòpter de la policia

El sinistre ha provocat una nova onada de violència a Rio de Janeiro

Vídeo que mostra la caiguda d’un helicòpter de la policia a Rio de Janeiro. / {periodico}

1
Es llegeix en minuts

El possible derrocament per part de narcotraficants dissabte passat d'un helicòpter de la policia que donava cobertura des de l'aire als agents que realitzaven una batuda a la favela Cidade De Deus, a Rio de Janeiro, ha provocat una autèntica guerra entre les forces de seguretat i les bandes criminals.

Les autoritats pensen en la possibilitat que l'aeronau fos abatuda pels narcotraficants de la zona o bé que durant el vol patís una fallada tècnica. L'helicòpter, pertanyent a la Policia Militar, va intentar realitzar un aterratge d'emergència, però no ho va aconseguir i va acabar estavellant-se contra el terra, cosa que va provocar la mort dels seus tripulants, segons les primeres informacions del coordinador de comunicació de l'òrgan, Ivan Blaz. Un vídeo mostra la caiguda de l'aparell.

Aquest diumenge, almenys 7 persones van ser trobades sense vida a la favelaAlguns veïns de la favela van indicar a Efe que les set persones van morir en un enfrontament amb la Policia, però familiars de les víctimes van precisar que es va tractar d'una "execució" per part d'agents.

El pare d'una de les víctimes va relatar que els propis habitants de la favela van trobar les víctimes ajagudes a terra, amb les mans pròximes al cap, cosa que, al seu parer, demostra que van ser "executades".

L'UN AL COSTAT DE L'ALTRE

Els set cadàvers van ser col·locats un al costat de l'altre en una plaça d'aquesta barriada pobra situada a l'oest de Rio de Janeiro i coberts amb mantes pels veïns, segons va poder constatar Efe. Familiars i amics de les víctimes van vetllar els cossos en una espècie de morgue improvisada, entre la desolació i la perplexitat. 

Notícies relacionades

Des de la matinada del diumenge la Policia controla els principals accessos a la favela, que el dissabte ja va registrar intensos tirotejos entra agents i criminals.

Davant l'escalada de la violència, el Govern brasiler va posar ahire a disposició de l'autoritats locals a la Força Nacional, integrada per membres especials de les diferents policies, per reforçar la seguretat en la zona.

Temes:

Brasil Drogues