1.522 accidents en els últims 10 anys

Almenys 95 morts i 76 hospitalitzats per un accident de tren a l'Índia

14 vagons han descarrilat a l'estat d'Uttar Pradesh, al nord del país

36354253 60

36354253 60 / - (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Almenys 95 persones han mort i 76 han resultat ferides al descarrilar aquesta matinada 14 vagons del tren en què viatjaven a l'estat d'Uttar Pradesh, al nord de l'Índia.

L'accident ha tingut lloc durant la matinada a prop de la localitat de Pukhrayan, al districte de Kanpur, amb la mort d'almenys 95 persones, mentre que 76 es troben hospitalitzades, moltes d'elles en estat greu, ha declarat l'inspector general de la Policia del districte, Zaki Ahmed.

La font policial ha aclarit que, tot i que el nombre de ferits és més alt, molts afectats han sigut donats ja d'alta als hospitals o han patit ferides lleus, per la qual cosa no ha pogut aportar una xifra total.

14 VAGONS AFECTATS

El portaveu de la Força Nacional de Resposta de Desastres desplegada al lloc del sinistre, Anil Shekhawat, ha aclarit que en el sinistre s'han vist afectats 14 vagons.

"Les causes de l'accident encara no han pogut ser determinades", ha dit un portaveu de la zona Nord i Central de la Xarxa de Ferrocarrils índia, R.D.Bajpayee.

El ministre indi de Ferrocarrils, Suresh Prabhu, ha escrit al seu compte de Twitter que unitats mèdiques mòbils s'han traslladat immediatament al lloc de l'accident i que els ferits han sigut portats als hospitals més pròxims.

"Les accions més contundents dins del marc legal seran portades a terme contra els responsables de l'accident", ha sentenciat Prabhu, que ha afegit que es troba de camí al lloc del sinistre per seguir les tasques de rescat de prop.

GRAN XARXA FERROVIÀRIA

Notícies relacionades

La xarxa ferroviària índia és, amb 65.000 quilòmetres de recorregut, la quarta per longitud del món, darrere dels Estats Units, Rússia i la Xina, compta amb 1,3 milions d'empleats i 12.500 trens i transporta diàriament uns 23 milions de passatgers.

Segons un estudi difós pel Ministeri de Ferrocarrils, la inversió en seguretat resulta clau en el sistema ferroviari indi, on en l'última dècada s'han produït 1.522 accidents en què han mort 2.331 persones.