GIR ALS EUA

Tres edificis de luxe de Nova York retiren el nom de Trump de la seva façana

L'atrinxerament del president electe a la seva torre de Manhattan incomoda els veïns de la Cinquena Avinguda

Policies armats, carrers tallats i voreres ocupades. La vida del centre de Nova York s’està veient alterada des que Trump va ser elegit president. Perquè la seva torre de Manhattan, en plena Cinquena Avinguda, s’ha convertit en el seu quarter general. Veïns i comerciants es queixen del trànsit, dels controls de seguretat i de l’augment de turistes.  / ATLAS

Policies armats, carrers tallats i voreres ocupades. La vida del centre de Nova York s’està veient alterada des que Trump va ser elegit president. Perquè la seva torre de Manhattan, en plena Cinquena Avinguda, s’ha convertit en el seu quarter general. Veïns i comerciants es queixen del trànsit, dels controls de seguretat i de l’augment de turistes. 
fcasals36209910 internacional estados  unidos manhattan centro electoral ins161108161836
mbenach36310711 a man removes letters from the awning of a building formerly161117120107

/

1
Es llegeix en minuts

Una setmana després de la sorprenent victòria de Donald Trump en les eleccions presidencials dels EUA, tres edificis de lloguer de luxe de Nova York han optat per treure el seu nom de la façana per desig exprés dels seus inquilins, incòmodes i molestos perquè se'ls associï amb l'excèntric magnat republicà.

Més de la meitat dels inquilins d'aquests tres edificis, situats al barri d'Upper West Side, van votar per eliminar aquests rètols. "Ja estem en el procés de canviar de nom els tres edificis de Riverside Boulevard. Volem adoptar una identitat més neutral que atregui els actuals i futurs residents", va dir aquest dimecres un portaveu de la firma immobiliària Equity Residencial, actual propietària dels immobles.

POLICIES I CARRERS TALLATS

Mentrestant, l'atrinxerament de Trump a la seva torre de Manhattan està incomodant cada vegada més els veïns de la Cinquena Avinguda. La Trump Tower, convertida en quarter general del president electe, està permanentment envoltada de policies armats, carrers tallats i voreres ocupades. Veïns i comerciants es queixen del trànsit, dels controls de seguretat i de l'augment de turistes.

Notícies relacionades

Fins i tot l'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, després de reunir-se amb el magnat per dir-li a la cara que es nega a deportar els immigrants irregulars de la Gran Poma, ha mostrat la seva preocupació pels problemes que es registren davant les portes de la Trump Tower.

De fet, el caos a l'exterior de l'edifici també es viu a l'interior, i està paralitzant el traspàs de poders per la divisió manifesta del Partit Republicà i els abandonaments i les baralles per formar l'equip de Govern de Trump, qüestió que el president electe nega i atribueix a invencions de la premsa.