Santos se sotmetrà als EUA a exàmens mèdics per temor a una recaiguda en el càncer

Santos va ser tractat el 2012 d'un càncer de pròstata

PRESIDENTE SANTOS PRORROGA HASTA EL 31 DE DICIEMBRE ALTO AL FUEGO CON FARC

PRESIDENTE SANTOS PRORROGA HASTA EL 31 DE DICIEMBRE ALTO AL FUEGO CON FARC / Juan David Tena (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Enmig del tancament del nou acord de pau entre el Govern i les FARC, el president Juan Manuel Santos ha decidit viatjar a Washington per realitzar una intervenció a l'hospital Johns Hopkins (Baltimore) a causa de l'augment d'una proteïna que produeix la pròstata i que, en índexs elevats, està relacionada amb efectes cancerígens. Quatre anys enrere, Santos va ser operat per extreure-li un tumor en aquesta zona.

“En l'últim examen es va mostrar un increment de l'antigen prostàtic. Com que a la meva família hi ha antecedents de càncer de pròstata, el metge em va recomanar fer-me una biòpsia”, va dir el cap d'Estat en roda de premsa. Santos serà examinat als EUA dijous i tornarà a Bogotà immediatament. “Li demano al metge que quan es determini el diagnòstic se n'informi el país”, va dir després d'assistir a la Fundación Santa Fe per a una revisió. Va ser el director de la institució, Adolfo Llinás, qui va confirmar que havia pujat l'“antigen prostàtic”. Llinás va afegir: “Davant aquesta novetat, s'ha recomanat al president fer-se tan aviat com sigui possible un estudi complementari amb una tecnologia encara no disponible al país”.

SORPRESA FAMILIAR

Notícies relacionades

El cap d'Estat no va poder amagar la sorpresa per la novetat. Els últims dies l'havien sumit en un enorme esforç per avançar en el tancament del conflicte armat. I, de sobte, el seu cos l'avisava de l'existència d'un altre risc. “Aquesta notícia ens agafa per sorpresa a la meva família i a mi. Mantinc la meva confiança que els resultats seran positius”, va afirmar.

El viatge als Estats Units no serà exclusivament mèdic. Santos es trobarà amb senadors i membres de la Cambra de Representants per informar-los sobre els importants passos fets per aconseguir la pau després de 52 anys d'enfrontament. En aquest context, Humberto de la Calle, el representant de Santos a la taula de negociacions, va fer una crida a “implementar immediatament” el nou acord firmat el cap de setmana i que contempla moltes de les objeccions formulades pels que van impulsar el 'no' al pacte en el plebiscit del 2 d'octubre.