La victòria de Trump fa que nord-americans busquin informació sobre visats al Canadà

La pàgina web oficial del país veí s'ha col·lapsat i la de Nova Zelanda ha rebut centenars de sol·licituds de residència

NY01. NUEVA YORK (ESTADOS UNIDOS), 08/11/2016. Seguidores de la candidata demócrata Hillary Clinton reacciona hoy, martes 8 de noviembre de 2016, durante el anuncio de resultados de las elecciones presidenciales en el Jacob K. Javits Convention Center, en Nueva York (Estados Unidos). EFE/JUSTIN LANE

NY01. NUEVA YORK (ESTADOS UNIDOS), 08/11/2016. Seguidores de la candidata demócrata Hillary Clinton reacciona hoy, martes 8 de noviembre de 2016, durante el anuncio de resultados de las elecciones presidenciales en el Jacob K. Javits Convention Center, en Nueva York (Estados Unidos). EFE/JUSTIN LANE / JUSTIN LANE (EFE)

1
Es llegeix en minuts
MARCEL CARRASCO / EL PERIÓDICO

A la mesura que el recompte dels vots confirmava la victòria de Trump, la pàgina web del Ministeri de Ciutadania i Immigració de Canadà registrava un gran flux de visites fins a arribar a col·lapsar-se.

La pàgina va patir un error intern que es va atribuir a l'elevat nombre de persones que la visitaven per buscar informació sobre com aconseguir la nacionalitat o el permís de residència permanent. 

¿Com viure legalment al Canadà? ha sigut una de les recerques més realitzades pels nord-americans a Google durant la nit electoral.

Quan es va confirmar l'elecció de Trump com el 45è president dels EUA i després de col·lapsar-se la pàgina web, el compte oficial del Canadà a Twitter va tuitejar: “Al Canadà animem els immigrants a portar amb ells les seves tradicions culturals per compartir-les amb nosaltres”.

CANADÀ ‘FRIENDLY’

El Govern del primer ministre Justin Trudeau fa campanya per rebre refugiats de diverses parts del món i principalment els provinents de Síria. L'últim any, el país nord-americà ha mantingut una política d'acollida activa i s'ha guanyat el reconeixement de la Comunitat Internacional.

Per l'interès mostrat per molts nord-americans a travessar la frontera, algunes regions del país veí, com la província de Nova Escòcia i la illa de Cape Breton, ja s'havien ofert per acollir els que volguessin escapar-se d'una presidència de Trump.

A les xarxes socials, molts han ironitzat amb el tema i han penjat tuits divertits, amb imatges de cues fictícies per il·lustrar l'ànsia d'alguns per aconseguir un permís de residència al Canadà.

NOVA ZELANDA

Pàgines similars en altres països de llengua anglesa, com Nova Zelanda, també han sigut objecte de les recerques dels nord-americans. El Govern de Wellington ha informat de l'augment del trànsit de visites d'usuaris dels EUA  a la seva pàgina de visats i permisos de residència, durant les hores que han precedit la victòria de Trump.

Notícies relacionades

A més, fonts d'Immigració de Nova Zelanda han assegurat que, entre el 7 d'octubre i el 7 de novembre, ha augmentat en un 80% (comparat amb el mateix període del 2015) el nombre de ciutadans dels EUA que han buscat informació sobre com mudar-se legalment a aquell país.

Segons la mateixa font, des del primer de novembre, les sol·licituds de visat d'estudiant per a nord-americans han sigut un 50% elevades que el que és normal per a un mes sencer.