LA CARRERA A LA CASA BLANCA

Daltabaix dels mercats davant la bona marxa de Trump en l'escrutini de les eleccions dels EUA

La borsa de Tòquio, els futurs i el dòlar cauen

Un home observa la informació borsària en una pantalla a Tòquio (Japó) el dimarts 4 de febrer del 2014.

Un home observa la informació borsària en una pantalla a Tòquio (Japó) el dimarts 4 de febrer del 2014. / KIMIMASA MAYAMA (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Els resultats favorables al candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, en l'escrutini de les eleccions presidencials dels EUA causaven dimarts a la nit un daltabaix en els mercats nocturns de futurs nord-americans. A les 21.40 hores locals (dimecres ales 3.40 hores a Espanya), l'índex Dow Jones queia gairebé 480 punts, el 12,63%, mentre que l'S&P 500 baixava el 3,13% (66,75 punts).

En els mercats asiàtics, el dòlar i el pes mexicà s'enfonsaven, i la borsa de Tòquio va arribar a caure gairebé el 3% en el primer tram de la sessió davant el nerviosisme generat per l'avantatge que Trump tenia en diversos estats clau. El selectiu Nikkei va moderar després lleugerament la caiguda i al descans queia 382,48 punts, el 2,23%.

Tòquio havia arrencat en positiu seguint els passos de Wall Street la vigília i confiant en una victòria de la candidata demòcrata, Hillary Clinton. Però les primeres dades de Florida, un estat clau en els comicis, van fer virar el selectiu cap a terreny negatiu a l'apuntar a una victòria de Trump.

"DÉJÀ VÛ" DEL 'BREXIT'

Notícies relacionades

A Tòquio, igual que a la resta de grans places, s'anhela una victòria de Clinton, que representa per a les finances globals un missatge d'estabilitat davant la incertesa i la volatilitat que simbolitza Trump.

El preu del petroli Brent queia així mateix el 2%, per sota dels 45 dòlars per barril. "Això és un 'déjà vû' del 'moment Brexit', molt preocupant", deia Bob Takai, president de Sumitomo Corp Global Research a Tòquio.