Les borses europees pugen després de les enquestes que afavoreixen Clinton

Tant el parquet espanyol com el de les principals places d'Europa experimenten repunts animats per la pujada dels mercats asiàtics

 

  / ARXIU / EFE

1
Es llegeix en minuts

La Borsa espanyola repuntava un 1,30 % després de l'obertura i consolidava el nivell dels 8.900 punts, animada pel canvi en les enquestes electorals als Estats Units i per la forta pujada dels mercats asiàtics.

Així, a les 9.15 el principal selectiu, l'IBEX 35, sumava 114,30 unitats, equivalents a aquest 1,30%, i se situava en 8.905,90 punts, amb la qual cosa les seves pèrdues anuals queien al 6,69%.

La resta de places europees també s'apuntaven pujades superiors a l'1% a l'espera de la reunió dels ministres d'Economia i Finances de l'eurozona en què s'abordarà la situació econòmica d'Espanya i Grècia, i del discurs de la vicepresidenta del consell de supervisió del Banc Central Europeu (BCE) en un acte organitzat pel Bundesbank a Baviera.

D'aquesta manera, Milà repuntava un 1,67%; Londres, un 1,53%; París, un 1,47%, i Frankfurt, un 1,43%.

Les principals places europees reaccionaven així a l'impuls del Nikkei de Tòquio, que ha tancat la sessió amb una alça de l'1,16%, fins a situar-se per sobre dels 17.000 punts, mentre que a la Xina, l'índex de Xangai ha sumat un 1,26%, i a Hong Kong el Hang Seng ha avançat un 0,77 %.

SESSIONS CONSECUTIVES

Notícies relacionades

Per la seva part, Wall Street va acabar divendres en negatiu, amb pèrdues del 0,24 % al Dow Jones i del 0,17 % al S&P 500, amb la vista posada ja en les eleccions de demà.

Encara que les pèrdues sofertes a les borses aquests últims dies de campanya electoral als EUA, davant la perspectiva d'una victòria de Trump, no han sigut les pitjors de la història ni d'un període molt prolongat, poques vegades abans s'havien celebrat tantes sessions consecutives que han acabat en números vermells.