LA CARRERA CAP A LA CASA BLANCA

Trump insinua que Clinton es va drogar en l'últim cara a cara electoral

El candidat republicà torna a llançar dubtes sobre la salut de la demòcrata i demana una prova antidrogues abans del pròxim debat televisiu

El magnat, cada vegada més aïllat, insisteix que les eleccions a la presidència dels EUA "estan sent manipulades per mitjans de comunicació corruptes"

mbenach35920224 us republican presidential candidate donald trump gives a th161015195602

mbenach35920224 us republican presidential candidate donald trump gives a th161015195602 / MARY SCHWALM

2
Es llegeix en minuts

El candidat republicà a la presidència dels Estats Units, Donald Trump, va insinuar ahir que la seva rival demòcrata, Hillary Clinton, va prendre drogues abans de l’últim debat entre tots dos, i va demanar que els sotmetin a tots dos a una prova antinarcòtics abans de la trobada de dimecres vinent.

«Som com atletes (...) i als atletes els fan sotmetre a un control antidrogues. Jo crec que haurien de fer-nos un control antidrogues abans del debat, perquè no sé què li passa a Clinton», va assegurar Trump en un míting a Portsmouth (Nou Hampshire).

«Al començament del debat [de diumenge passat a San Luis, Missouri], ella tenia moltíssima energia. I després, al final... Estava desitjant que la baixessin [de l’escenari]. Gairebé no podia arribar al seu automòbil», ha afegit, i s’ha mostrat «disposat» a sotmetre’s a un control antidrogues abans del debat d’aquest dimecres a Las Vegas (Nevada).

CRÍTIQUES AL DESCANS / El candidat republicà, que ha alimentat diversos rumors sobre la salut de Clinton en els últims mesos, ha criticat la seva rival pel fet de no tenir programat avui cap acte de campanya, a l’assegurar que està «descansant» per al debat malgrat que encara «queden cinc dies». «Ella n’hi diu preparació per al debat, malgrat que estem a dissabte i el debat és dimecres que ve. Se suposa que ella té molta experiència, que ho sap tot», va assegurar el magnat.

«Quan l’FBI la investigava [sobre la gestió dels seus correus electrònics quan era secretària d’Estat] va dir 39 vegades que no es recordava de coses. Potser per això ha de preparar-se per al debat, perquè té mala memòria», va dir el candidat.

  

ATACS GENERALITZATS

El magnat ha augmentat els seus atacs a Clinton, a diversos líders republicans i a diferents mitjans de comunicació després de la divulgació fa vuit dies d’un vídeo del 2005 en què el polèmic candidat feia comentaris masclistes i denigrants, i la posterior acusació de diverses dones que asseguren que Trump va abusar sexualment d’elles fa anys.

Notícies relacionades

«Aquestes eleccions estan sent manipulades per corruptes mitjans de comunicació que promouen acusacions completament falses i mentides descarades en el seu intent d’aconseguir que ella sigui presidenta», va afirmar Trump en referència a Clinton. «Però derrotarem aquest sistema manipulat», va prometre el candidat, que ha negat totes les acusacions que li han fet mitja dotzena de dones i els ha restat credibilitat assegurant que eren poc atractives físicament.

SUPORT DE LA FISCAL DE FLORIDA

L’escàndol dels presumptes abusos sexuals de Trump li ha fet perdre el suport de molts col·legues republicans, però no el del candidat a vicepresident, Mike Pence, ni tampoc el de la fiscal de Florida, Pam Bondi, que ahir va dir que repudiava els comentaris sexistes de Trump perquè «són repugnants», tot i que va afegir que el perdonava «com a cristiana» i que el seguirà recolzant en la campanya. Bondi va ser objecte de polèmica el 2013 per haver rebut suposadament de Trump un donatiu de 25.000 dòlars per a la seva reelecció.