LA CARRERA A LA CASA BLANCA

Quatre dones denuncien que Trump va abusar d'elles

"Era com un pop", afirma Jessica Leeds, que l'acusa de tocaments en un avió fa tres dècades

Quatre dones denuncien que Trump va abusar d'elles

STEVE HELBER (AP)

4
Es llegeix en minuts

En les últimes hores quatre dones han denunciat que van ser víctimes d'abusos i tocaments del candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, ara entossudit a orientar la seva campanya amb la teoria que si perd les eleccions serà perquè estan manipulades.

Aquest dimecres, dues dones han denunciat a 'The New York Times' que Trump es va excedir amb elles en el passat, una en un avió fa tres dècades i l'altra, el 2005, en un ascensor.

Jessica Leeds, que ara té 74 anys, ha explicat al diari novaiorquès que l'empresari, quan estava assegut en primera classe al seu costat en un vol a Nova York, li va tocar els pits i va intentar ficar-li la mà sota la faldilla uns minuts després de l'enlairament i sense que s'haguessin conegut abans.

"Era com un pop", ha explicat la dona, que va sortir corrents per asseure's a les últimes files durant la resta del vol.

COMPORTAMENTS HABITUALS

"Va ser una agressió", ha apuntat Leeds al diari, que explica que la víctima no va denunciar els fets al personal de l'avió perquè "en aquella època les dones de negocis sovint havien de suportar aquests comportaments dels seus companys de sexe masculí".

El segon testimoni és el de la jove Rachel Crooks i es refereix a fets que suposadament van passar a l'ascensor de la Trump Tower de Manhattan el 2005.

Crooks ha explicat al diari que es va presentar al magnat al coincidir a l'ascensor i perquè la seva empresa feia negocis amb ell, i que la resposta de Trump va ser fer-li un petó a la boca. "Em va besar directament a la boca (...). Va ser molt inapropiat (...). Em va cabrejar molt que ell pensés que jo era tan insignificant per poder fer-me això", va dir Crooks.

Després d'aquest episodi, la noia va tornar a la seva taula i va trucar a la seva germana, Brianne Webb, a Ohio, per explicar-li el que acabava de passar.

UN TERRATRÈMOL EN PLENA CAMPANYA

Aquest segon episodi hauria tingut lloc el 2005, el mateix any en què es va gravar el vídeo que ha causat un terratrèmol en la campanya del candidat republicà a la presidència dels Estats Units, en què profereix expressions grolleres i lascives sobre la seva relació amb les dones.

Segons el diari 'The New York Times', Trump va ser avisat dimarts sobre aquesta informació però en va rebutjar la veracitat.

TOCAMENTS EN UN CONCERT

Per la seva part, una dona de Florida també ha denunciat aquest mateix dijous a un diari local que Trump, la "va toquejar" el 2003 al final d'un concert a l'hotel Mar-a-Lago, ubicat a Palm Beach (EUA) i propietat del magnat immobiliari.

Segons explica Mindy McGillivray al diari 'Palm Beach Post', el fet va passar després d'un recital ofert per Ray Charles en aquest hotel del sud de Florida, al qual havia anat, com en altres sis ocasions, en qualitat d'assistenta del fotògraf de la propietat, Ken Davidoff.

Segons relata la dona, de 36 anys, en un moment donat estava dreta darrere de l'escenari al costat del fotògraf observant l'intèrpret i a la seva dreta hi tenia Donald Trump amb la que llavors era la seva promesa, Melania, quan de sobte va sentir que l'agafaven i una "empenta".

"De sobte vaig sentir un tocament, una petita empenta. Em giro i veig en Donald. Ell va apartar la mirada ràpidament. Jo em vaig girar cap a Ray Charles, i em vaig quedar atordida", relata la dona, que immediatament va explicar el fet al fotògraf.

"Em va tocar a prop del centre del cul. Em vaig sobresaltar, vaig saltar", va afegir.

ABUSOS A UNA PERIODISTA

Però la cosa no s'acaba aquí. A les anteriors denúncies s'hi acaba de sumar la d'una periodista de la revista 'People', Natasha Stoynoff, que afirma que Trump va abusar d'ella el 2005 durant una entrevista que li va fer al magnat i a la seva dona, Melania, llavors embarassada.

La cita, per parlar del primer aniversari de casament de la parella, va ser a l'hotel Mar-a-Lago (propietat de Trump), on van començar amb una sessió de fotografies mentre ells li explicaven "que havien sigut molt feliços durant el seu primer any de matrimoni".

"Quan ens vam agafar un descans perquè la molt embarassada Melania pugés al pis de dalt i es canviés de roba per fer més fotos, Donald em va voler ensenyar la mansió. Hi havia una habitació 'tremenda', va dir ell, que jo havia de veure", va explicar Stoynoff.

FORÇADA CONTRA LA PARET

"Vam entrar sols a l'habitació, i Trump va tancar la porta (...). Em vaig girar, i en pocs segons, ell em va empènyer contra la paret, i em va ficar la llengua fins a la gola", va afegir la periodista, que va dir que Trump estava "gras" i que no va poder fer res per frenar-lo.

Al cap d'un minut, narra Stoynoff, el majordom va interrompre per avisar-los que Melania estava gairebé a punt per continuar l'entrevista.

Abans que arribés Melania, no obstant, Trump va tenir temps de seguir assetjant-la: "Tu saps que tindrem una aventura, ¿oi? (...) Tindrem una aventura, t'ho dic", li va etzibar el magnat a Stoynoff.

"En aquell precís moment va entrar Melania. Llavors Donald va tornar a fer el paper de marit carinyós, com si no hagués passat res", ha explicat Stoynoff, que va prosseguir amb l'entrevista i després va tornar al seu hotel, encara que el seu calvari no es va acabar aquí.

Notícies relacionades

L'endemà tenia una cita amb un massatgista a l''spa' del Mar-a-Lago, a la qual va arribar mitja hora tard.

El massatgista li va explicar que Trump l'havia esperat durant 15 minuts a l'interior de la sala de massatges i al veure que no arribava va optar per anar-se'n a una reunió.