Obama fa broma sobre Trump i passa la "prova del sofre"

El president dels EUA se'n riu que el candidat republicà li digui satanàs

Discurs d’Obama contra els republicans a Carolina del Nord. / YOUTUBE

2
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha aprofitat la divisió existent entre el candidat republicà, Donald Trump, i el seu partit per carregar de ple contra el magnat. "No té sentit" -ha dit el president- que molts republicans condemnin els comentaris sobre les dones de Donald Trump però segueixin recolzant la seva candidatura presidencial, ni tampoc que altres hagin trigat tant a deixar de donar-li suport tenint en compte els seus insults a les minories". "¿Per què han trigat tant a distanciar-se'n?, s'ha preguntat Obama en referència al líder republicà.

En to sarcàstic, el president dels EUA ha rememorat les nombroses ocasions en què el candidat demòcrata li ha dit que és com satanàs i que fa pudor de sofre. Obama s'ha olorat la mà i ha continuat rient.

"Trump diu coses que ningú consideraria tolerables d'algú que estigués fent una entrevista per a una feina a (la cadena de botigues) 7/11", ha dit Obama en un míting a favor de la candidata demòcrata, Hillary Clinton, a Greensboro (Carolina del Nord). El mandatari demòcrata, en referència al vídeo del 2005 filtrat en què Trump feia comentaris lascius i denigrants sobre les dones, ha assegurat que "no cal ser un marit o marit o pare per escoltar el que escoltem fa uns dies i dir que no està bé". "Només cal ser un ésser humà decent", ha puntualitzat.

"NI TEMPERAMENT, NI CRITERI"

"Es veia venir, fa molt temps que diu coses realment horribles. Jo ara tinc 55 anys i em costa canviar, sé que amb 70 anys (l'edat de Trump) encara serà més difícil", ha continuat Obama per afegir que, "abans que es publiqués el vídeo", ja se sabia que el candidat republicà "no té ni el temperament, ni el criteri, ni el coneixement, ni aparentment el desig d'aconseguir aquest coneixement ni l'honestedat bàsica que ha de tenir un president".

"Ho sabíem quan vam sentir què pensava sobre les minories, la gent de fe musulmana, o les famílies de militars morts en combat", ha subratllat el mandatari.

Notícies relacionades

Obama ha insistit que Trump "no està capacitat" per ser president, i ha condemnat que "enmig d'un debat amenacés de ficar a la presó la seva oponent, sense judici", o que "celebri la interferència russa en el procés electoral" nord-americà, perquè això amenaça "la tolerància i el degut procés". També ha criticat Trump per "presumir de no haver pagat impostos" en molts anys, perquè això demostra que "no és un ciutadà responsable".

Obama ha hagut de fer una pausa fins a tres vegades el seu discurs pels crits de manifestants aparentment favorables a Trump, entre ells uns que portaven una samarreta amb el lema 'Bill Clinton és un violador', una acusació que el candidat republicà ha fet reiteradament sobre l'expresident.