MISTERIÓS VOL MH370

Austràlia anuncia que les restes trobades a l'illa Maurici són de l'avió de Malaysia Airlines

El Boing 777 va desaparèixer el març del 2014 amb 239 persones a bord

Austràlia anuncia que les restes trobades a l'illa Maurici són de l'avió de Malaysia Airlines

EFE

2
Es llegeix en minuts

L'Oficina per a la Seguretat del Transport a Austràlia ha afirmat aquest divendres que una de les restes d'avió localitzades a les costes de l'illa Maurici pertany al vol MH370 de Malaysia Airlines, desaparegut el març del 2014 amb 239 persones a bord.

En el seu comunicat, publicat a la pàgina web de l'organisme, ha detallat que una de les restes és una secció de la vora de sortida d'una de les ales del Boeing 777. 

"Les anàlisis han revelat la presència d'un número d'identificació únic que es vincula a la construcció d'aquesta peça, cosa que permet determinar categòricament que decididament prové de l'avió desaparegut de Malaysia Airlines que cobria el vol MH370", ha dit en un comunicat el ministre australià de Transport, Darren Chester.

La peça va ser recollida per l'equip investigador de Malàisia a Maurici i entregada a l'Oficina per a la Seguretat al Transport d'Austràlia (ATSB, sigles en anglès) per a la seva anàlisi.

TERCERA PEÇA

"La troballa d'aquesta peça, que és la tercera que definitivament es vincula al MH370, reafirma que el focus dels esforços en la recerca està al sud de l'oceà Índic, encara que no proporciona informació referida a un determinat lloc on es pugui localitzar l'avió", afegeix el ministre.

OPERATIU DE RECERCA

Austràlia encapçala un operatiu en què també participen Malàisia i la Xina que busca les restes de l'avió en uns 120.000 quilòmetres quadrats d'una remota zona de l'Índic, i el rastreig es preveu que culmini al desembre.

Fins ara, s'han recuperat peces en platges de l'illa Reunió, Moçambic, Maurici, Sud-àfrica i l'illa francesa Rodrigues, algunes de les quals les autoritats han confirmat com a parts de l'avió desaparegut.

Aquests llocs concorden amb el patró de corrents de l'Índic i la zona d'aquest oceà on els experts calculen que es va estavellar l'avió i es porta a terme la recerca.

L'avió de Malaysia Airlines va desaparèixer 40 minuts després de sortir de Kuala Lumpur rumb a Pequín, després que, segons la investigació oficial, algú apagués els sistemes de comunicació i virés l'aparell, que s'hauria estavellat al mar una vegada esgotat el combustible.

GRANS MISTERIS DE L'AVIACIÓ

Notícies relacionades

L'avió va desaparèixer el 8 de març del 2014 quan cobria la ruta Kuala Lumpur-Pequín. Les recerques van ser en va i el cas va quedar aparcat fins que, a finals de juliol, va aparèixer la resta d'una ala a l'illa de la Reunió.

La desaparició del vol MH370 s'ha convertit en un dels grans misteris de la història de l'aviació.