L'Ajuntament d'Amatrice denuncia 'Charlie Hebdo' per una vinyeta del terratrèmol

El dibuix de la revista presentava les víctimes aixafades com un plat de lasanya

crxjkrdxgaa1-4q

crxjkrdxgaa1-4q

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament d'Amatrice, una de les localitats més afectades pel terratrèmol del 24 d'agost que va castigar el centre d'Itàlia, ha presentat una querella contra el setmanari francès "Charlie Hebdo" per la publicació d'una vinyeta en què es mofava de les víctimes del sisme.

La demanda ha sigut dipositada per l'italià Mario Cicchetti, en qualitat d'advocat del consistori, a les dependències de la Fiscalia del Tribunal de la província de Rieti, de la qual forma part aquest municipi, informen els mitjans locals.

La querella s'ha presentat per la vinyeta que el setmanari francès va publicar el 2 de setembre en què es podia llegir la frase següent: "Terratrèmol a la italiana: penne amb salsa de tomàquet, penne gratinats i lasanya".

Cada plat es corresponia amb una imatge, en les quals es podia apreciar un home ple de sang (penne amb tomàquet), una dona amb sang i la cara amb blaus i ferides (penne gratinats) i diversos cossos enterrats sota la runa (lasanya).

La publicació d'aquest dibuix va provocar un fort rebuig a Itàlia per part de personalitats polítiques, com l'alcalde d'Amatrice, Sergio Pirozzi, que va qualificar la vinyeta com una "sàtira desagradable i vergonyosa".

PLUJA DE CRÍTIQUES

Arran de la pluja de crítiques que va rebre la publicació francesa també a les xarxes socials, el setmanari va respondre hores després amb una altra vinyeta publicada a Facebook.

Notícies relacionades

En aquesta ocasió es veia una dona plena de sang que intentava aixecar-se de terra, envoltada de runa, i una frase que deia: "Italians, no és Charlie Hebdo qui construeix les vostres cases, és la màfia".

La revista francesa feia així referència a la polèmica que s'ha suscitat al país italià després del terratrèmol sobre la qualitat de les construccions i la possibilitat que la corrupció i les màfies es beneficiïn d'edificacions en zones afectades per desastres naturals.