El president de les Filipines diu "fill de puta" a Obama

Duterte responia així als dubtes del nord-americà sobre si reunir-se amb ell

FGF01 VIENTIANE (LAOS), 05/09/2016.- El presidente filipino Rodrigo Duterte a su llegada al aeropuerto de Vientiane, Laos hoy 5 de septiembre de 2016 para participar en la Asociación de Naciones del Sudeste Asiático (ASEAN) en donde se volverá a poner a prueba la cohesión del grupo ante las disputas territoriales en la región que enfrentan a varios de sus socios con China. EFE/Made Nagi

FGF01 VIENTIANE (LAOS), 05/09/2016.- El presidente filipino Rodrigo Duterte a su llegada al aeropuerto de Vientiane, Laos hoy 5 de septiembre de 2016 para participar en la Asociación de Naciones del Sudeste Asiático (ASEAN) en donde se volverá a poner a prueba la cohesión del grupo ante las disputas territoriales en la región que enfrentan a varios de sus socios con China. EFE/Made Nagi / MADE NAGI (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El president de les Filipines, Rodrigo Duterte, ha fet saltar pels aires els principis més bàsics de la diplomàcia durant la cimera del G20 cimera del G20 durant la qual no ha dubtat de qualificar el president dels EUA, Barack Obama, de "fill de puta" per mostrar-se reticent a reunir-se amb ell.

"Cal ser respectuós. No n'hi ha prou de llançar preguntes i comunicats. Fill de puta, et portaré mala sort en aquesta cimera", ha dit Duterte.

Notícies relacionades

El mandatari filipí ha fet aquestes declaracions després que Obama posés en dubte que es reunís amb ell a Laos. "El que he fet és demanar al meu equip que parli amb la part filipina per descobrir si es tracta d'un moment en el qual podem mantenir converses constructives", va subratllar Obama en una roda de premsa al final de la cimera del G20 a Hangzhou (est de la Xina).

UN HOME "EXTRAVAGANT"

Obama, que va qualificar Duterte d'"extravagant", feia aquestes declaracions després que el líder filipí advertís al president dels EUA perquè, si es veien a Laos aquesta setmana, no esmentés la qüestió de la seva controvertida campanya antidrogues, per la qual han mort més de 2.000 persones des del juny. "Fins i tot si hi ha una reunió, és una qüestió de la qual parlaré", va assegurar Obama.