REPERCUSSIONS DE LA DESTITUCIÓ DE ROUSSEFF

Milers de brasilers protesten contra el Govern de Michel Temer

BRA50. SAO PAULO (BRASIL), 04/09/2016.- Simpatizantes de la destituida presidenta brasileña Dilma Rousseff patean una granada de gas en un enfrentamiento con a la policía durante la protesta hoy, domingo 4 de septiembre de 2016, en Sao Paulo (Brasil). EFE/Sebastião Moreira

BRA50. SAO PAULO (BRASIL), 04/09/2016.- Simpatizantes de la destituida presidenta brasileña Dilma Rousseff patean una granada de gas en un enfrentamiento con a la policía durante la protesta hoy, domingo 4 de septiembre de 2016, en Sao Paulo (Brasil). EFE/Sebastião Moreira / SEBASTIAO MOREIRA (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Milers de brasilers es van tornar a concentrar diumenge a última hora al centre de São Paulo per mostrar el seu disgust amb el Govern del president Michel Temer, que va jurar el càrrec dimecres passat després de la destitució de Dilma Rousseff per part del Senat. Per setè dia consecutiu, una marea de ciutadans es van concentrat a l'emblemàtica avinguda Paulista, considerada el cor financer del Brasil, i es van dirigir a la plaça Largo da Moniato, a la zona oest de la ciutat.

La gran majoria de les desenes de milers de manifestants anaven del color vermell característic del Partit dels Treballadors (PT) de la ja expresidenta i molts corejaven el ja habitual "Fora Témer". La concentració va començar de forma pacífica però a última hora es van registrar enfrontaments amb la policia.

Les autoritats de la ciutat havien considerat desautoritzar aquesta manifestació perquè se celebrava a l'avinguda Paulista, per on també havia de passar la torxa dels Jocs Paralímpics, no obstant, finalment van optar per permetre que els ciutadans es manifestessin unes hores després del pas de la flama.

RECLAMEN ELECCIONS

Notícies relacionades

La protesta va ser convocada per organitzacions socials com el Moviment dels Treballadors Sense Sostre (MTST) i la Central de Moviments Populars (CMP). "Volem 'directes' ja. És lamentable que 30 anys després el poble hagi de tornar al carrer pel mateix motiu", va declarar al diari 'Folha de São Paulo' el líder de l'MTST, Guilherme Boulos, en referència a les eleccions presidencials directes que exigien els brasilers en els últims anys de la dictadura militar.

Al matí, unes 2.000 persones van respondre a la crida d'aquestes mateixes organitzacions i es van manifestar a l'avinguda Atlàntica, que recorre l'emblemàtica platja de Copacabana, a Rio de Janeiro.