BERLÍN, LA SEGÜENT DIANA DE AfD

"La majoria dels refugiats són criminals, pobres i sense educació"

Entrevista a Georg Pazderski, candidat del partit ultradretà Alternativa per Alemanya a les eleccions de Berlín

16456474922 b1e903dc41 b

16456474922 b1e903dc41 b

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Georg Pazderski (1951), antic oficial de l’Exèrcit, és actualment el líder del partit ultradretà Alternativa per Alemanya (AfD). Les enquestes pronostiquen que la formació populista prosseguirà el seu ascens a Alemanya i que obtindrà entre l’11% i el 13% dels vots de la capital.

–¿Per què AfD reclama l’expulsió dels refugiats? 

–Volem fer una oposició forta contra l’obertura de portes del Govern. Hem de dir no a l’arribada de refugiats, si no, tindrem problemes. Molts d’ells no estan ni registrats, així que no sabem què fan, per què han vingut ni quins plans tenen.

–Però molts fugen de la guerra.

–I molts també vénen per raons econòmiques. Alemanya té unes ajudes socials molt elevades i la gent ho sap i ve aquí per obtenir diners. Hi ha gent que s’ha registrat fins a quatre llocs diferents del país per poder cobrar més. Hem de reduir les ajudes. Mantenir un refugiat ens costa 3.500 euros al mes. Amb aquests diners poden viure dues famílies berlineses.

–El Govern ha assegurat que té capacitat econòmica per respondre a l’arribada de refugiats…

–És mentida. Cada alemany té un deute de 28.000 euros. No hi ha diners per als refugiats.

–Però la seva arribada pot beneficiar el sistema de pensions.

–Els refugiats no ens ajudaran a millorar el nostre Estat del benestar. Són bàsicament pobres, sense educació, i molts d’ells amb idees islamistes. No ens poden ajudar, només representen un efecte negatiu per a la nostra economia.

–AfD també vincula l’arribada de refugiats amb la criminalitat al país. ¿No s’està criminalitzant tot un col·lectiu molt divers?

–Des de la seva arribada hem vist agressions sexuals com les de Colònia, abusos a dones, gitanos robant carteres pel carrer… Mai havíem vist tant de crim. La majoria d’ells són criminals i això es veu en el negoci de la droga de Berlín.

–I AfD és la resposta política a aquesta criminalitat.

–Els alemanys ja no se senten segurs. Per aquest motiu vénen a nosaltres i ens demanen que fem alguna cosa contra aquesta inseguretat. Berlín és on més salafistes hi ha a tot Alemanya.

–¿Pactarien amb el partit d’Angela Merkel?

–Naturalment. Si els altres partits tenen bones idees no tenim cap problema a recolzar-los. Fins i tot ho faríem amb l’NPD (partit neonazi alemany). 

Notícies relacionades

–Berlín és l’estat alemany amb un deute més elevat. ¿Com pretén AfD reduir-lo sense haver d’aplicar retallades?

–Hi ha massa gent que depèn de les ajudes socials. Per a això és essencial que millorem l’educació i la formació. No hi ha cap universitat potent a Berlín que faci que la ciutat sigui atractiva per a les grans empreses. Únicament amb retallades i estalviant diners no ho solucionarem.