Els líders internacionals se solidaritzen amb França

Obama ofereix l'ajuda dels EUA per investigar l'atemptat

 

  / DAVAANYAM DELGERJAR

1
Es llegeix en minuts

Davant els esdeveniments que van tenir lloc a Niça dijous a la nit, els líders internacionals han mostrat la seva solidaritat amb el Govern francès i han coincidit a denunciar la massacre.

BARACK OBAMA

Des dels Estats Units, el president ha lamentat els fets i ha condemnat "l'horrible atac terrorista". "Hem ofert a les autoritats franceses tota l'ajuda que necessitin per investigar aquest atac i portar els seus responsables davant la justícia", ha assegurat Obama en un comunicat.

VLADÍMIR PUTIN

El president rus, Vladímir Putin, també s'ha posat a disposició del govern francès per col·laborar amb aquest en la lluita contra el terrorisme. "Rússia se solidaritza amb el poble francès en aquest dia tan difícil", ha assegurat Putin a través d'un telegrama dirigit al president francès, François Hollande.

DONALD TUSK

Els membres de la cimera del fòrum Àsia-Europa també han expressat el seu condol en referència als atacs de Niça i han començat la cimera amb un minut de silenci. Donald Tusk, president del Consell Europeu, ha comparegut des d'Ulan Bator, capital de Mongòlia, per traslladar el respecte dels líders europeus i asiàtics a les víctimes de l'atropellament massiu. Tusk ha qualificat la tragèdia de paradoxal, ja que les víctimes són persones "que estaven celebrant la llibertat, la igualtat i la fraternitat".

ANGELA MERKEL

Notícies relacionades

La cancellera alemanya ha mostrat la seva consternació per l'atemptat de Niça i ha ofert la col·laboració del seu país en la lluita per eradicar el terrorisme. "Estem al costat de França en la lluita contra el terrorisme. I estic convençuda que, malgrat les dificultats, acabarem guanyant", ha assegurat la cancellera.

PRANAB MUKHERJEE

El president indi també ha mostrat la seva solidaritat amb el país francès i ha ofert la seva total "cooperació amb França i altres països en la lluita contra el terrorisme".