Almenys 10 nens morts i 54 d'hospitalitzats

Famílies senceres disfrutaven dels focs artificials el dia de la festa nacional francesa

dcaminal34702310 attention editors   visual coverage of scenes of injury or d160715111112

dcaminal34702310 attention editors visual coverage of scenes of injury or d160715111112 / ERIC GAILLARD

1
Es llegeix en minuts

Era festa, la festa nacional francesa del 14 de juliol, i hi havia focs artificials a la platja. Això va atraure famílies senceres al passeig dels Anglesos de Niça i entre les víctimes hi ha molts nens. La foto del cadàver d'una nena estirada a terra amb una nina al seu costat s'ha erigit en el símbol mundial de l'horror.

Almenys 10 menors es compten entre els 84 morts i 54 estan ingressats a l'hospital pediàtric de Lenval, segons informa el diari 'Nice matin'. Un metge d'aquest centre ha assenyalat a l'agència Reuters que "molts" dels ingeressats són objecte d'intervencions quirúrgiques "greus".

PREPARATS PER A UNA LLARGA NIT

Notícies relacionades

"Afortunadament el meu germà, la meva mare i jo estem tots bé, però alguns dels nostres amics no han tingut tanta sort, ara els estan operant. És molt dur, és molt traumàtic", afirma Fanny, una noia de 20 anys. "Estàvem tots molt contents preparats per disfrutar d'una llarga nit, teníem un gran pla".

Marco de Feo, milanès de 29 anys, va decidir anar a disfrutar dels focs artificials amb els seus quatre amics a l'últim moment. "Vaig veure com el camió venia cap a nosaltres i afortunadament vaig tenir temps d'apartar-me, però una de les nostres amigues va ser envestida i va caure a terra. Vam córrer cap a la platja i ens vam refugiar en un hotel. Un de nosaltres va tornar després al lloc per la nostra amiga, que estava ferida. Ni parlava ni es movia, però estava viva. Una ambulància la va portar a l'hospital", explica.