Què sabem avui del sinistre de l'avió d'Egyptair

1
Es llegeix en minuts

1.- EL TRAJECTE

El vol d'Egyptair MS804 va sortir de l'aeroport Charles de Gaulle de París a les 21.09 GMT de dimecres passat amb destí al Caire amb 66 persones a bord. Dijous a les 00.30 GMT, l'Airbus A320 va desaparèixer dels radars i es va donar per desaparegut mentre es trobava sobre el Mediterrani a uns 280 quilòmetres de la costa egípcia.

2.-  LES RESTES

Dijous mateix s'informa de la localització de restes humanes, restes de l'aparell, maletes i altres objectes, a més d'una gran taca de combustible. La localització es porta a terme al sud-est de l'illa grega de Kàrpathos. No es descarta cap hipòtesi sobre els fets, fins i tot la d'atemptat terrorista.

3.- FUM A LA CABINA

Notícies relacionades

Les primeres investigacions indiquen que l'avió va girar 90 graus a l'esquerra i després 360 a la dreta i que va emetre durant dos minuts nombrosos senyals d'alerta automàtics que indicaven la presència de fum al lavabo situat a la part davantera de l'avió i fallades en el sistema electrònic, amb possibilitat d'incendi.

4.- POSSIBLE EXPLOSIÓ

Un equip de forenses egipcis afirmen que pels senyals que presenten les restes dels cossos trobats tot indica que es va produir una explosió a bord de l'aparell. Aquesta afirmació es basa en el fet que les restes humanes són molt petites, cosa que pot indicar que van quedar destrossats per una explosió. Malgrat tot, la hipòtesi d'una bomba no està confirmada ja que no s'han trobat restes d'explosius.