Egipte incorpora un submarí a les tasques de recerca de les restes de l'avió sinistrat

Les operacions de recerca i de recuperació de peces al Mediterrani es desenvolupen en un radi de 65 quilòmetres

1
Es llegeix en minuts

Egipte ha enviat un submarí per participar en les tasques de recerca de les restes de l’avió d’Egypt Air, sinistrat dijous passat en aigües del Mediterrani, a 290 quilòmetres de la costa egípcia. El president d’Egipte, Abdul-Fatah al-Sisi, va subratllar ahir que «quan es coneguin els resultats de les investigacions s’anunciaran de seguida».

    Les operacions de recerca i de recuperació de peces al Mediterrani es desenvolupen en un radi d’un total de 65 quilòmetres que, segons el president d’Egypt Air, Safwat Moslem, podria ampliar-se si és neces­sari.

    Sisi també va mostrar el seu agraïment als països «que van prestar ajuda i suport en el procés de rescat i investigació» i als caps d’Estat que «van expressar el seu condol a Egipte». Després de fer referència al succés, en què van perdre la vida 66 persones i de causes que encara es desconeixen, el president va subratllar: «Hi ha molts intents per posar-nos obstacles, però cada vegada que les pressions augmenten els egipcis es fan més forts». No és la primera vegada que el cap d’Estat egipci atribueix els problemes i la crisi que pateix Egipte a una suposada «conspiració».

Notícies relacionades

    El president de la comissió egípcia que investiga el sinistre aeri, Aiman al-Muqadem, va assegurar que l’informe preliminar sobre els fets no estarà a punt fins d’aquí un mes. En declaracions recollides pel principal mitjà nacional, Al-Muqadem ha indicat que les restes de l’avió, que estan sent recollides pels equips de salvament i rescat, seran ubicades en un magatzem especial a l’aeroport internacional del Caire per a la seva anàlisi.

    El responsable ha negat, a més a més, que la seva comissió hagi rebut senyals que indiquin el lloc on es troben les caixes negres de l’avió. L’Armada egípcia ha trobat fins ara restes humanes, fragments de l’avió i objectes personals dels viatgers a uns 290 quilòmetres de la costa del país.