Un ministre australià diu que els refugiats són "analfabets" i vénen "a treure'ns la feina"

El titular d'Immigració ha realitzat unes polèmiques declaracions que s'han convertit en el centre de la campanya política de les eleccions federals d'aquest mes de juliol

bgonzalez33930813  files  this photo taken on september 21  2015 sho160518122218

bgonzalez33930813 files this photo taken on september 21 2015 sho160518122218 / PETER PARKS

1
Es llegeix en minuts

El ministre australià d'Immigració ha centrat el debat electoral de les eleccions federals que tindran lloc aquest mes de juliol en l'acollida de refugiats, als quals ha qualificat d'"analfabets" i "incapaços de realitzar operacions matemàtiques". Segons el ministre, "vénen a Austràlia a treure'ns la feina". 

Aquestes declaracions han fet que a Austràlia, la política d'immigració de la qual regula que els refugiats i els que han demanat asil siguin traslladats a les illes de Nauru i Papua Nova Guinea per quedar-se als camps de detenció, s'hagi tornat a avivar la polèmica de l'acollida de refugiats. 

El Govern, en mans del partit conservador, va acordar acollir 12.000 refugiats afegits als 13.750 que ja acull anualment, però el partit laborista ha promès doblar la quota anual a 27.000 refugiats per al 2025 si guanya les eleccions al juliol. 

"No saben matemàtiques en el seu propi idioma i són analfabets. Aquesta gent ha vingut a treure la feina als australians, no hi ha dubte", ha assegurat en un mitjà de comunicació australià el ministre Peter Dutton quan li han preguntat per la política proposada pels laboristes de doblar la xifra d'acollides.

Peter Dutton"Molts d'ells seguiran desocupats aquí i llanguiran a les cues de l'atur... Això suposarà un cost altíssim i no té sentit que edulcorem les xifres, aquest és l'escenari", ha assegurat a Sky News aquest dimarts.

Notícies relacionades

"El senyor Dutton no només ha insultat els refugiats fent aquests comentaris, sinó que ha insultat milions d'immigrants que han contribuït a fer d'aquest país un gran país", ha assegurat el líder del partit laborista.

El primer ministre australià, Malcolm Turnbull,Malcolm Turnbull, ha recolzat les polèmiques declaracions de Peter Dutton assegurant que és un "excel·lent ministre d'Immigració" i que té raó en el que ha dit sobre els refugiats "analfabets" que podran arribar a Austràlia.