La fiscalia de Tailàndia presenta càrrecs per assassinat contra el català acusat de matar i esquarterar el consultor David Bernat

Artur Segarra s'arrisca a ser condemnat a la pena de mort

img dibernon 20160207-202226 imagenes lv otras fuentes segarra1-kzwb-u301977757149xkf-992x558lavanguardia-web

img dibernon 20160207-202226 imagenes lv otras fuentes segarra1-kzwb-u301977757149xkf-992x558lavanguardia-web

2
Es llegeix en minuts

La fiscalia de Tailàndia ha formalitzat aquest dimarts els càrrecs d'assassinat, destrucció de proves, segrest i robatori contra el català Artur Segarra al complir-se el període màxim de 84 dies de la seva presó provisional, han confirmat a Efe fonts oficials.

Segarra, de 37 anys, és el principal sospitós i únic detingut per l'assassinat del consultor, també català, David Bernat,consultor, també català, David Bernat, el cos del qual va aparèixer a finals del mes de gener desmembrat al llarg del riu que travessa Bangkok.

El presumpte assassí s'enfronta a nou delictes més, i si és trobat culpable, podria ser sentenciat a la pena capital, ha confirmat a Efe un fiscal del Tribunal Criminal de Rachada, al nord de Bangkok, encarregat del cas.

No obstant, Tailàndia fa anys que no executa els reus condemnats a la pena capital, que commuta per cadena perpètua.

Està previst que Segarra vagi demà a primera hora al tribunal per a la lectura dels càrrecs.

SANG A LES CANONADES

L'acusat està detingut des del 8 de febrer de manera provisional a la presó Thantasathan Piset, al nord de Bangkok, mentre les autoritats prossegueixen amb les indagacions.

Segons les últimes compareixences policials, els equips d'investigació van trobar rastres de sang de Bernat en una canonada del pis que Segarra tenia llogat a la capital tailandesa, on es creu que va tenir lloc l'assassinat.

La Policia compta amb nombroses imatges on es veuen junts Segarra i Bernat, abans de la desaparició del segon, així com captures de vídeo del sospitós comprant el material amb què suposadament es va perpetrar el crim i retirant en diversos caixers els diners sostrets a la víctima.

INVESTIGACIÓ OBERTA

No obstant, els investigadors no han revelat si han trobat l'arma homicida o han localitzat el lloc on Segarra es va desfer de les restes mortals.

Suwat Chaengyodsuk, cap de la investigació del cas, va respondre amb evasives al ser consultat per Efe sobre els últims avanços de la investigació.

"Tots els papers ja són a la fiscalia", va assenyalar en to tallant Suwat divendres passat.

Un altre oficial consultat per Efe, que va demanar que no fos publicat el seu nom, va indicar que la investigació continua oberta malgrat la imputació.

Durant una recent visita al centre penitenciari, Segarra, una mica més prim, però amb aparença saludable, va refusar comentar a Efe els càrrecs de què se l'acusa, així com la seva situació dins de la presó.

PROCEDENT DE L'IRAN

El presumpte assassí, que va negar davant la policia la seva participació en l'assassinat encara que va admetre conèixer la víctima, tampoc ha cooperat amb les autoritats per aclarir el cas.

Segarra va ser detingut el 7 de febrer a la ciutat cambodjana de Sihanoukville, on havia fugit dos dies abans, i va ser entregat un dia després a les autoritats tailandeses.

Bernat va ser vist per última vegada amb vida el 20 de gener, un dia després d'arribar a Tailàndia procedent de l'Iran, en companyia del presumpte assassí.

Deu dies més tard es van trobar les primeres parts del cadàver de Bernat -d'uns 40 anys i natural de Lleida-, al riu Chao Phraya, que travessa Bangkok i on després van ser trobats altres trossos del cos disseminats a l'aigua.

Notícies relacionades

L'equip forense va determinar que la víctima va morir per asfíxia entre el 25 i el 27 de gener.

La policia tailandesa creu que el motiu del segrest i extorsió de Bernat va tenir com a objectiu aconseguir l'accés als seus comptes bancaris a Singapur, d'on es van transferir "grans quantitats de diners" al compte de Segarra.