Un vídeo destapa un casament col·lectiu de nenes de menys de 10 anys a l'Índia

En la gravació es veu a una nena de 5 anys plorant de la mà del seu futur marit, de 10 anys

Vídeo de la cerimònia en què es casa una nena de 5 anys a l’Índia. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Uns vídeos ha destapat a l'Índia una casament col·lectiu en què les núvies eren totes nenes, alguna de només 5 anys. Els matrimonis es van celebrar a la localitat de Chittorgarh, al Rajasthan. En la gravació, que després de viralitzar-se a les xarxes socials ha suscitat una onada d'indignació a l'Índia, es veu com una nena de només 5 anys, vestida amb roba violeta, plora mentre, de la mà del seu futur marit, un noi d'11 anys, fa voltes al voltant d'un petit foc.

Aquesta cerimònia matrimonial es va repetir després amb altres nenes. En una altra de les gravacions d'aquesta cerimònia es veu un religiós hindú renyant una nena de 10 anys que plorava desconsolada.

Notícies relacionades

Els casaments es van celebrar en el marc de l'Akshaya Tritiya, un festival hindú que s'associa amb els casaments de menors a les zones rurals de l'Índia. La policia ha obert una investigació sobre aquests matrimonis, però les famílies s'han fugat i es desconeix on són les menors.

DENÚNCIA DELS ACTIVISTES

Kriti Bharti, una activista índia fundadora de l'associació Saarthi Trust, que recolza dones i nenes desafavorides, ha denunciat la inacció de la policia i li ha reclamat que actuï, a més de contra les famílies de les nenes, contra els que participen en l'organització d'aquestes bodes (religiosos, cuiners, decoradors...).

Temes:

Índia