ÀREA SENSIBLE A SISMES

Un terratrèmol de 6,6 graus afecta l'Afganistan, el Pakistan i l'Índia

No hi ha informes immediats de danys ni víctimes

El sisme, tot i la seva magnitud, no ha causat víctimes ni ha ocasionat danys de rellevància

USGS102. --- (Afghanistan), 10/04/2016.- A shakemap provided by the US Geological Survey (USGS) on 10 April 2016 of a 6.6 magnitude earthquake (indicated by a star, C) detected in the Hindu Kush region in Afghanistan on 10 April 2016 at 10:28:58 UTC. The epicenter was described as being located some 39 kilometers west-south-west of Ashkasham, Afghanistan, in a depth of 210 kilometers. The tremor according to media reports was felt in neighboring Pakistan and even in India. (Afganistán, Terremoto/sismo) EFE/EPA/US GEOLOGICAL SURVEY/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY

USGS102. --- (Afghanistan), 10/04/2016.- A shakemap provided by the US Geological Survey (USGS) on 10 April 2016 of a 6.6 magnitude earthquake (indicated by a star, C) detected in the Hindu Kush region in Afghanistan on 10 April 2016 at 10:28:58 UTC. The epicenter was described as being located some 39 kilometers west-south-west of Ashkasham, Afghanistan, in a depth of 210 kilometers. The tremor according to media reports was felt in neighboring Pakistan and even in India. (Afganistán, Terremoto/sismo) EFE/EPA/US GEOLOGICAL SURVEY/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY / US GEOLOGICAL SURVEY/HANDOUT (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EFE / AFGANISTAN

Un terratrèmol de 6,6 graus de magnitud en l'escala de Richter ha afectat aquest diumenge la zona d'Hindukush, al nord-est de l'Afganistan, i també s'ha deixat sentir al Pakistan i a l'Índia, sense que les autoritats informessin inicialment de víctimes.

"Ha creat pànic entre la gent, però no hi ha informes immediats de danys ni víctimes", va dir el portaveu del Ministeri per a la Gestió de Desastres i Assumptes Humanitaris d'Afganistan, Omar Mohammadi.

El sisme es va registrar a les 14.58 hora local (10.28 GMT) i l'hipocentre va ser localitzat a 210 quilòmetres de profunditat en aquesta zona de la província afganesa de Badakhshan, segons el Servei Geològic dels Estats Units, que vigila l'activitat sísmica a tot el món.

L'epicentre es va localitzar a 39 quilòmetres al sud-oest de la localitat d'Ashkasham, a prop de la frontera amb el Tadjikistan, d'acord amb aquest organisme. El sisme es va sentir en àmplies zones del nord del Pakistan i de l'Índia, en ciutats com Islamabad Nova Delhi, sense que hi hagi constància de víctimes ni danys de rellevància.

ZONA DE SISMES 

Notícies relacionades

Hindukush és una de les zones muntanyoses més elevades del món que forma part de la serralada de l'Himàlaia i que comparteixen l'Afganistan i el Pakistan, en una àrea sensible a freqüents terratrèmols a causa de la confluència d'importants plaques tectòniques.

L'octubre de l'any passat, un sisme de 7,5 graus amb epicentre en aquesta àrea va deixar uns 300 morts i prop de 2.000 ferits entre els dos països. El Sud d'Àsia és una àrea d'alta activitat sísmica i l'abril de l'any passat un terratrèmol de 7,8 en l'escala de Richter va causar prop de 9.000 morts al Nepal.