Detingut Mohamed Abrini, còmplice dels autors dels atemptats de París

Segons la televisió pública belga, el detingut és l''home del barret', buscat pels atacs de Brussel·les

76b46676-297f-4ea0-a21d-be2a627a3850 800

76b46676-297f-4ea0-a21d-be2a627a3850 800

1
Es llegeix en minuts

La policia belga ha detingut aquest divendres cinc persones acusades de participar en els atemptats de París i de Brussel·les, segons ha informat el fiscal federal de Bèlgica. Un dels arrestats és el belga Mohamed Abrini, buscat per participar en els preparatius dels atemptats de París del 13 de novembre. Abrini va ser detingut a primera hora de la tarda en una plaça d'Anderlecht. Amb ell, hi havia dos persones que també van ser arrestades.

A més, segons la televisió pública belga VRT, que cita diverses fonts, el detingut seria l''home del barret' que apareix en una gravació a l'aeroport de Brussel·les al costat de dos terroristes suïcides. El fiscal ha assenyalat que s'està investigant si Abrini és realment aquest individu, sobre qui ahir la policia va difondre un nou vídeo per intentar localitzar-lo. 

Al matí han sigut detingudes dues persones. Una d'elles ha estat identificada com a Osama K., de nacionalitat sueca, i de qui se sospita que va estar amb Khalid el-Bakraoui, a la parada de metro de Pétillon, dues estacions anteriors a la de Maelbeek, on aquest últim es va fer esclatar.

Notícies relacionades

El cinquè dels detinguts ha sigut identificat pels mitjans com a Abu Amrid. Segons la versió europea de la 'web' Político, que cita fonts franceses i belgues, Amrid seria el cervell dels atemptats de Brussel·les.

EL SEGON HOME MÉS BUSCAT

Mohamed Abrini era un dels homes més buscats d'Europa des que la investigació dels atemptats de París va determinar que era ell qui conduïa el vehicle Renault Clio en què es va traslladar Salah a París i que va ser utilitzat dos dies més tard per cometre la massacre en què van morir 130 persones, segons ha informat la fiscalia federal de Bèlgica. A més, va ser ell qui va llogar l'apartament on es van allotjar els terroristes abans dels atacs.

La policia disposa d'una gravació que mostra Salah en companyia d'Abrini l'11 de novembre a les 19 hores a l'estació de servei de Ressons, situada al departament francès d'Oise, a l'autopista que condueix a París.