Un comissari de Brussel·les es va presentar borratxo a una reunió de crisi després dels atemptats

Un informe alerta dels problemes d'alcoholisme en el si de la policia belga

1
Es llegeix en minuts
Montse Martínez
Montse Martínez

Periodista

ver +

Tard i borratxo. Així es va presentar un comissari de la zona policial d' Ixelles, a Brussel·les, a una reunió d'emergència després dels atemptats del 22 de març a la capital comunitària. El policia està sent objecte d'una investigació interna després que un control d'alcoholèmia realitzat per un dels seus companys donés un clar positiu. La informació posa la guinda al seguit de despropòsits que han envoltat les actuacions de la policia belga els últims mesos.

L'alcaldessa de la comuna d'Ixellescomuna d'IxellesDominique Dufourny, ha convocat tots els comissaris de la zona després dels atacs a l'aeroport de Zaventem i l'estació de Maelbeek. La reunió estava orientada a establir una estratègia de zones sensibles a vigilar i el repartiment d'efectius disponibles, entre altres mesures d'urgència en una ciutat en estat d'alerta màxima després dels atacs.

El comissari begut, que respon a les inicials R. D., havia d'informar dels enclavaments que, segons la seva opinió, necessitaven un reforç de vigilància. Davant les evidències del seu estat ebri, van considerar oportú sotmetre'l a un control d'alcoholèmia.

Immediatament, li va ser retirada l'arma i se'l va enviar a casa. Fins ara, hi ha poques explicacions oficials amb l'argument de respectar la investigació. "Pel que fa als seus superiors, van constatar el problema, es va iniciar una investigació per elaborar un informe", ha informat el portaveu de la zona policial d'Ixelles, Christian de Coninck. I afegeix: "El comandament ha plantejat un correctiu que no es pot avançar pel risc de contaminar el procediment".

La sanció pel consum d'alcohol durant el servei, quan acabi la investigació, pot anar, en funció de diversos factors, des d'una simple advertència fins a la suspensió.

ALCOHOLISME A LA POLICIA

Però, segons un informe intern sobre la policia d'Ixelles elaborat pel servei de prevenció laboral (SIPPT), l'incident del dia de l'atemptat no és un fet aïllat. Datat el setembre del 2015, l'informe, de 73 pàgines, reflecteix seriosos problemes d'alcoholisme en el si de la policia local.

Notícies relacionades

"Hi ha policies que beuen del matí a la nit en detriment de la seva feina i dels seus col·legues que volen treballar", diu l'infome parcialment fet públic pel servei de prevenció laboral. "La direcció està al corrent del problema -afegeix l'informe-, però l'amaga". 

"El problema de l'alcohol s'ha posat sobre de la taula i, a partir d'ara, estarem atents", ha assegurat l'alcaldessa de la comuna d'Ixelles, Dominique Dufourny.