El terrorista del barret segueix fugit

La policia belga deixa en llibertat l'individu de qui se sospitava que era el tercer gihadista que va atemptar a l'aeroport

La policia belga difon un vídeo per trobar l’home del barret sospitós dels atacs de Brussel·les.

2
Es llegeix en minuts
IRENE CASADO

Un total de 35 morts, tres kamikazes identificats i un enigma: l'home del barret. Sis dies després dels atemptats comesos a Brussel·les, la policia federal belga ha difós un vídeo del tercer home que hauria participat en l'atemptat comès a l'aeroport internacional Bruxelles-Zaventem. Es tracta de l''home del barret', el mateix que hauria dipositat una maleta carregada d'explosius, “la més important”, segons les autoritats belgues, al 'hall' de l'aeroport i que després va fugir. Segons les mateixes fonts, la bomba no va arribar a explotar.

Des del 22 de març, diferents hipòtesis sobre la identitat d'aquest presumpte terrorista s'han succeït. Les autoritats belgues han convertit la seva identificació i captura en una de les prioritats de la investigació. Dijous passat, Fayçal Cheffou, 'periodista independent' de 30 anys, era detingut i acusat de ser 'l'home del barret'. Segons els mitjans de comunicació belgues, la detenció es va produir després de ser identificat en una roda de reconeixement pel taxista que hauria portat els tres terroristes fins a l'aeroport. Només dos dies després de la detenció, el dissabte 26 de març, la fiscalia va acusar F. Cheffou de temptativa d'assassinat terrorista, de liderar activitats d'un grup terrorista i de participar en un assassinat terrorista.

No obstant, aquest dilluns, 28 de març, Fayçal Cheffou ha sigut posat en llibertat per falta de proves. “Els indicis que van portar a l'arrest de F. Cheffou no han sigut recolzats per l'evolució de la instrucció en curs. Per tant, ha sigut posat en llibertat pel jutge d'instrucció”, així les autoritats belgues confirmen que l'enigma sobre el tercer terrorista present a l'aeroport no ha sigut resolt.

¿Qui és aquest home de jaqueta clara, ulleres i barret, que acompanyava els dos terroristes que es van immolar a l'aeroport de Zaventem i que continua en parador desconegut? Per trobar la resposta a aquest enigma que continua en l'aire sis dies després dels atemptats que van castigar Brussel·les i que van deixar, segons l'últim recompte del Centre de Crisi de Bèlgica, 35 víctimes mortals després de la mort a l'hospital de quatre dels ferits, la policia federal belga ha difós noves imatges a través de Twitter. Es tracta d'un vídeo gravat per les càmeres de vigilància de l'aeroport de Brussel·les, imatges en què es pot veure aquest tercer home acompanyant Ibrahim El Bakraoui i Najim Laachraoui, els dos suposats kamikazes que es van immolar pocs minuts després.

La investigació belga, que semblava anar vent en popa després de l'arrest de F. Cheffou, ha patit un important contratemps. Amb la posada en llibertat de Fayçal Cheffou, les autoritats confirmen que un dels participants d'aquests atemptats contra la capital belga continua en parador desconegut i sense identificar.

Notícies relacionades

Més enllà d'aquest revés, la justícia belga ha anunciat aquest mateix dilluns l'acusació formal de tres sospitosos detinguts en diferents operacions “antiterroristes” portades a terme aquest cap de setmana a Bèlgica. Segons la informació facilitada per les autoritats belgues a l'AFP, aquestes detencions “no tenen relació directa amb els atemptats”, sense aclarir nous elements de la investigació. Es tractaria de Yassine A., Aboubaker O. i Mohamed B., tots ells acusats de participar en activitats terroristes. 

La cadena nord-americana CNN ha publicat aquest dilluns un vídeo dels germans Abdeslam, Brahim i Salah, presumptes autors dels atacs de París del novembre passat, en què se'ls veure tots dos disfrutant d'una festa en un club nocturn a Brussel·les.