Arrestat a Itàlia un algerià que va proporcionar documents falsos als gihadistes de Brussel·les

Quan va anar a renovar el seu permís de residència es va comprovar que estava sent buscat a Bèlgica

sospechosos

sospechosos

1
Es llegeix en minuts

La policia italiana va detenir dissabte a la nit un algerià a Sorrento, al sud d'Itàlia, sobre el qual pesava una ordre de captura per part de les autoritats belgues per formar part d'una xarxa de falsificadors de documents que van ser utilitzats per terroristes implicats en els atemptats de París Brussel·les.

És Djamal Eddine Ouali, de 40 anys, i va ser arrestat davant l'església de la localitat de Bellizzi, a la província de Salern, informen els mitjans de comunicació italians.

El seu nom va aparèixer en un dels registres d'un domicili de falsificadors a Brussel·les l'octubre del 2015. Segons l'ordre de captura citada pels mitjans italians, l'algerià formava part d'una xarxa de falsificadors que proporcionaven documents perquè terroristes i altres persones poguessin entrar i sortir d'Europa.

Les investigacions per part italiana van començar quan l'algerià va anar a renovar el permís de residència i es va comprovar que hi havia una persona homònima que estava sent buscada a Bèlgica.

Notícies relacionades

Per via d'Interpol, les autoritats italianes van enviar divendres la fotografia de l'algerià i la resposta va confirmar que era la persona sobre qui pesava l'ordre de captura.

Els investigadors italians ara volen investigar els motius de la presència de Quali al país i els seus contactes. Els mitjans apunten que ben aviat es començaran els tràmits per a l'extradició Bèlgica de l'arrestat.