Detingut i identificat el terrorista del barret, segons els mitjans belgues

El conductor del taxi que va portar els gihadistes a l'aeroport l'ha reconegut en una prova visual

BR02 - BRUSELAS (BÉLGICA), 22/3/2016.- Fotografía cedida por la Policía federal Belga de una captura de un video de circuito cerrado de uno de los trés sospechosos hoy, martes 22 de marzo de 2016, en el aeropuerto de Zaventem en Bruselas (Bélgica). Una cámara de vigilancia del aeropuerto captó a los posibles autores del ataque que se realizó temprano en el día. Revela dos hombres vestidos de negro y ambos vistiendo un guante en la mano izquierda, que según La Libre Belgique podría haber servido para ocultar los detonadores y un tercero, vestido de blanco, actívamente junto a ellos. EFE/BELGIAN FEDERAL POLICE / MEJOR CALIDAD DISPONIBLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

BR02 - BRUSELAS (BÉLGICA), 22/3/2016.- Fotografía cedida por la Policía federal Belga de una captura de un video de circuito cerrado de uno de los trés sospechosos hoy, martes 22 de marzo de 2016, en el aeropuerto de Zaventem en Bruselas (Bélgica). Una cámara de vigilancia del aeropuerto captó a los posibles autores del ataque que se realizó temprano en el día. Revela dos hombres vestidos de negro y ambos vistiendo un guante en la mano izquierda, que según La Libre Belgique podría haber servido para ocultar los detonadores y un tercero, vestido de blanco, actívamente junto a ellos. EFE/BELGIAN FEDERAL POLICE / MEJOR CALIDAD DISPONIBLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES / BELGIAN FEDERAL POLICE / HANDOU (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La policia belga ha identificat un dels detinguts divendres a Brussel·les com a Fayçal Cheffou, que seria l'home del barret negre que apareix a la imatge dels tres sospitosos de l'atemptat a l'aeroport de Brussel·les del 22-M difosa per la policia, segons els mitjans locals. 

L'home ha sigut identificat després d'haver sigut reconegut pel conductor del taxi que va portar fins a l'aeroport el comando terrorista, informen 'Le Soir' i la cadena de televisió pública francòfona RTBF. El taxista l'hauria reconegut en una prova visual, indica aquest mitjà, encara que la fiscalia federal no ha confirmat oficialment la informació, a l'espera de les proves d'ADN.

DENUNCIAT PER L'ALCALDE

Notícies relacionades

El sospitós va ser detingut dijous davant la seu del Ministeri Públic, en ple cor de Brussel·les. Empadronat a la capital belga, fa mesos que la policia el buscava. L'alcalde de Brussel·les, Yvan Mayeur, havia denunciat en repetides ocasions el seu activisme i l'havia qualificat d'home "perillós".

Mayeur l'havia denunciat en particular per actuar com a reclutador de gihadistes al parc Maximilien, entre demandants d'asil i sense papers. Cheffou, que es proclama periodista independent, és l'autor d'un vídeo del 15 de juliol del 2014, que difonen els mitjans belgues, en què se'l veu davant un centre d'acollida d'immigrants on, segons denunciava, als musulmans se'ls servia el dinar abans de la ruptura del dejuni durant el ramadà.