Una espanyola entre les víctimes mortals dels atemptats de Brussel·les

Comencen a divulgar-se les identitats de les víctimes però encara en queden moltes per identificar

2
Es llegeix en minuts

A poc a poc i a comptagotes es van donant a conèixer els noms i les nacionalitats de les persones que van morir en els atemptats de Brussel·les. Segons el Ministeri espanyol d'Exteriors, una dona espanyola es compta entre les víctimes i va morir com a conseqüència de les explosions de les bombes a l'aeroport de Zaventem. A més de l'espanyola, la víctima tenia la nacionalitat italiana i l'alemanya. El ministeri no ha revelat fins ara la identitat d'aquesta persona.

A l'aeroport de Zaventem també hi van morir Sacha i Alexander Pinczowski, dos germans holandesos que es disposaven a agafar una avió a Nova York, ciutat on residien, després de visitar els pares a Bèlgica. Segons el diari holandès Algemeen Dagblad, les explosions els van sorprendre mentre parlaven per telèfon amb la família per dir-los que eren a l'aeroport.

Qui també viatjava a Nova York per veure la seva mare era la peruana Adelma Tapia, de 36 anys i casada amb un belga, que era a l'aeroport amb les seves dues filles. Una d'elles, Maureen, i el seu marit estan hospitalitzats, mentre que l'altra, Alosa, va sortir il·lesa.

També es traslladava als Estats Units per veure la seva nòvia i va morir el belga Bart Migom, de 21 anys. Fabienne Vansteenkiste, de 51 anys, treballadora de l'aeroport just havia acabat el seu torn quan les dues bombes van fer explosió.

Una de les vides truncades al metro va ser la de Léopold Hecht, de 22 anys, un estudiant de Dret a la Universitat de Saint-Louis, a Brussel·les, on va guanyar l'any passat el primer premi d'un concurs d'oratòria, que va resultar greument ferit després de l'atemptat al metro de Maelbeek i va morir hores després. La seva mare va explicar al diari La Dernière Heure que donaran els seus òrgans perquè "és la decisió que hauria desitjat prendre ell mateix", i que esperen que amb això aconsegueixin "salvar una vida o ajudar algú".

SENSE LOCALITZAR

Olivier Delespesse, professor d'educació secundària i treballador de la Federació Valònia-Brussel·les, es dirigia a la feina al mateix comboi del metro on va explotar una bomba.

Des de Roma, s'ha donat a conèixer el nom d'una dona italiana que va morir en l'atemptat del metro, Patricia Rizzo, i el Govern de París ha informat de la mort d'un dels seus ciutadans, de qui no ha revelat la identitat.

Notícies relacionades

Encara hi ha desenes de víctimes sense identificar i moltes persones que no han sigut localitzades. Entre elles, Justin i Stephanie Shults, una parella nord-americana que era a l'aeroport en el moment de les explosions i que segueix en parador desconegut. 

Encara hi ha uns 300 ferits de prop de 40 nacionalitats, dels quals segueixen hospitalitzats 150 i 61 estan en cures intensives, segons xifres de la ministra belga de Sanitat, Maggie de Block.