La fiscalia obre diligències pels atemptats de Brussel·les

Busca contactes dels terroristes amb gihadistes a Espanya

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / MADRID

La fiscalia que dirigeix Javier Zaragoza ha obert unes diligències informatives aquest dimecres després dels atemptats de Brussel·les per buscar possibles vincles entre els terroristes que van atemptar al cor d'Europa amb gihadistes que estan sota sospita a Espanya.

El ministeri públic se centrarà a analitzar els contactes que hagin pogut establir a través de les xarxes socials que és un dels mitjans que usen els gihadistes de captació i adoctrinament.

Així mateix, aquestes indagacions tenen per objecte facilitar la cooperació amb Bèlgica i canalitzar l'ajuda als quatre espanyols que van resultar ferits en els atemptats, segons han informat fonts fiscals.

Notícies relacionades

Aquesta actuació s'uneix a l'activació dimarts passat del protocol de col·laboració del grup de treball format per les fiscalies antiterroristes d'EspanyaFrançaBèlgica i el Marroc. Aquestes fiscalies es “transmeten en temps real” les informacions que van coneixent després dels atemptats. Aquest protocol ja es va activar arran dels atemptats de París del mes de novembre. Aquest grup de treball va començar a funcionar el 2014.

Així mateix, el fiscal en cap, Javier Zaragoza, manté contactes des de dimarts passat amb el fiscal federal de Bèlgica, Frédéric Van Leeuw, per posar-se a la seva disposició en el que estimi necessari.