Quatre policies ferits i un presumpte terrorista mort a Brussel·les

El tiroteig està relacionat amb els atemptats de París del novembre

Les forces de seguretat belgues busquen dos fugitius després d’un tiroteig en una batuda antigihadista a Brussel·les. / REUTERS YVES HERMAN / VIDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Aquest dimarts s'ha produït un tiroteig Brussel·les en el marc d'un registre antiterrorista relacionat amb els atemptats del 13 de novembre a París -en els quals van morir 130 persones-, un succés en què han resultat ferits quatre policies i un presumpte terrorista ha mort. Així ho han informat la policia i la fiscalia federal de Bèlgica, que ha donat per finalitzada una operació en què, ha precisat, no es buscava Salah Abdeslam, un dels autors dels atemptats de París.

Un dels policies està ferit greu, ja que els trets li han impactat al cap. Els altres tres policies estan ferits lleus.

La policia pretenia escorcollar un pis que relacionaven amb els atemptats i que, segons pensaven, estava deshabitat. No obstant, a l'entrar, per a sorpresa seva, han descobert que hi havia algú a dins que els ha disparat.

Els fets han tingut lloc al barri brussel·lès de Forest, on un home ha obert foc contra els policies durant el registre d'una vivenda. Segons algunes fonts, després ha aconseguit escapar-se. Però aquest punt no l'ha confirmat ni la policia ni la fiscalia. Només s'ha dit que un dels autors dels trets havia sigut "neutralitzat" per després confirmar que havia mort.

DOS FUGITS

Segons el diari 'La Dernière Heure', són dues persones les que haurien fugit després del succés per la teulada de les vivendes, si bé això no ha sigut confirmat

El ministre francès de l'Interior, Bernard Cazeneuve, ha informat de la participació de policies francesos en l'operació antiterrorista durant la qual s'ha produït el tiroteig.

Notícies relacionades

La policia belga ha demanat als veïns no difondre a les xarxes socials fotografies del lloc de l'operatiu. Això ha fet que, com va succeir amb les batudes portades a terme després dels atemptats de París, els belgues inundin twitter amb fotografies de gats.

Els nens d'una guarderia pròxima al lloc del tiroteig han sigut evacuats un a un.