Varufakis assessorarà el partit laborista britànic de Corbyn

El líder de la formació assegura que comparteixen l'objectiu comú de lluitar contra l'austeritat

1
Es llegeix en minuts

Iannis Varufakis, exministre d'Economia grec paladí de la batalla amb els creditors per les draconianes condicions del rescat grec, serà, a partir d'ara, assessor del Partit Laborista britànic, amb Jeremy Corbyn al capdavant.

"Penso que la manera com Grècia ha sigut tractada ha sigut terrible", ha reflexionat el líder laborista, que ha caracteritzat la seva gestió per decantar més cap a l'esquerra el partit de Tony Blair i Gordon Brown des que va agafar-ne les regnes el 2015. Corbyn ha defensat la trajectòria professional del controvertit ministre grec, que el converteix en "interessant" a l'haver negociat amb la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional.

Ni Varufakis ni el partit han comentat públicament la incorporació de l'exministre de l'esquerrana Syriza d'Alexis Tsipras. Va portar al si de les institucions europees el debat de la idoneïtat d'una austeritat sense pietat als països, com Grècia, rescatats.

Notícies relacionades

Finalment, l'exministre grec va dimitir el juliol del 2015 després que el primer ministre grec acceptés les condicions per rebre un altre tram del rescat i no abandonar, així, la zona euro.

"Tots dos volem una estratègia econòmica contra l'austeritat i tots dos estem preocupats pel poder del Banc Central Europeu", va contestar Corbyn, de 66 anys, al ser preguntat per la seva relació amb Tsipras.