DENÚNCIA A EGIPTE

L'estudiant italià trobat mort al Caire va patir brutals tortures

L'autòpsia revela cops i talls per tot el cos i descàrregues elèctriques als genitals

icoy32663899 this image posted online after the jan  25  2016 d160204175730

icoy32663899 this image posted online after the jan 25 2016 d160204175730

1
Es llegeix en minuts

L'estudiant italià trobat mort al Caire a principis d'aquest mes va morir com a conseqüència de les brutals tortures a què va ser sotmès, segons recull l'autòpsia que ha sigut entregada a la Fiscalia egípcia, informa l'agència Reuters que cita com a font un membre de l'equip forense.

Giulio Regeni, de 28 anys, llicenciat per la Universitat britànica de Cambridge, tenia unes quantes costelles trencades, signes d'haver sigut sotmès a descàrregues elèctriques al penis, ferides per tot el cos i una hemorràgia cerebral. La versió més estesa sobre el cas és que Regeni, que estava a Egipte fent una investigació sobre els sindicats egipcis i que havia escrit articles crítics contra el Govern i el president del país, el mariscal Abel Fatah al-Sissiva ser segrestat i torturat per les forces de seguretat egípcies, punt que neguen les autoritats del Caire,

El cos del jove italià, que va desaparèixer del centre de la capital egípcia el 25 de gener passat  -el dia que la ciutat estava ocupada per les forces de seguretat per evitar protestes al commemorar-se el cinquè aniversari de la revolució- tenia també talls fets presumptament amb una maquineta d'afaitar, a més de fortes contusions produïdes per cops de puny, puntades i cops amb un pal. 

RELACIONS TENSES

El cas de Regeni ha tensat les relacions entre Egipte i Itàlia, que fins ara eren de plena sintonia. El primer ministre, Mateo Renzi, s'havia manifestat anteriorment com a aliat d'Al-Sissi, actual president del país i militar que va expulsar del poder Mohammad Mursi, el primer president civil elegit democràticament en la història del país.

El ministre de l'Interior italià, Angelino Alfano, va dir la setmana passada al canal de televisió Sky News 24 que una segona autòpsia a Itàlia "ens va enfrontar a una cosa inhumana, una mica animal".

Notícies relacionades

Grups de drets humans han denunciat en nombroses ocasions que la policia egípcia sol detenir civils sense càrrecs i que els colpegen i torturen a les comissaries. Les mateixes oenagés han denunciat desenes de desapareguts.

Regeni va ser enterrat divendres passat a la seva localitat natal, Fiumicello, al nord d'Itàlia, davant la indignació dels seus familiars i amics en un cas que ha commocionat Itàlia. Renzi, que ha enviat un equip de policies italians perquè contribueixin a la investigació dels fets, ha va insistir que els responsables seran capturats i castigats.